U bent hier

4 pilootprojecten voor 'Ik zal je altijd horen'

Maak kennis met de vier pilootprojecten die De Stem van ons Geheugen selecteerde rond het zingen met thuiswonende mensen met dementie.

Zingen maakt mensen met dementie wakkerder en draagt bij aan een positieve zelfwaarde. 70% van de personen met dementie woont thuis en wordt verzorgd door een mantelzorger. Zij dreigen in een sociaal isolement te geraken. Om dit te voorkomen, willen we via muziek en zingen deze mensen te bereiken.

Vanaf januari 2019 gaan we aan de hand van 4 pilootprojecten in Vlaanderen mensen stimuleren om te zingen met mensen met dementie in thuissituaties. Daarna, in 2020, willen we die ervaringen graag uitrollen naar heel Vlaanderen. We ondersteunen via individuele coaching, gezamenlijke intervisiemomenten en expertenoverleg. 

De vier projecten zijn... 't moNUment uit Mechelen, een inloophuis voor personen met dementie en hun mantelzorgers gaat samenwerken met jongeren met een multiculturele achtergrond en de stedelijke muziekacademie. Solidariteitskoor In Laetitia uit Turnhout is een inclusieve groep van 17 koorzangers. Ze brengen hun muziek letterlijk tot in  de huiskamer. Woonzorgcentrum Sint Vincentius uit Avelgem vertrekt vanuit een helpende visie en tracht een brede zorg aan te bieden. Huis Sint-Coleta uit Gent, biedt residentiële ouderzorg aan. Ze zetten in op intergenerationaliteit door te samenwerken met een lagere school.

Let's do this!

Op maandag 28 januari kwamen de 4 geselecteerde pilootprojecten samen in hartje Leuven om kennis te maken met elkaar en elkaars project. We werden heel hartelijk onthaald door Cera. Het was een zeer boeiende namiddag, waar alle projecten hun doelen en dromen deelden. Om het met de woorden van één van de pilootprojecten te zeggen: Let's do this!

over 't moNUment
Website In Laetitia
WZC Sint-Vincentius
Huis Sint-Coleta

Meer info over project

Op maandag 28 januari kwamen de 4 geselecteerde pilootprojecten samen in hartje Leuven om kennis te maken met elkaar en elkaars project.
Terug naar boven