U bent hier

Maak kennis met de jury

Ook deze editie nodigde de Internationale Koorwedstrijd Vlaanderen Genk een evenwichtige internationale jury uit om de acht koren uit alle hoeken van de wereld te beoordelen op hun inspanningen. Wij stellen ze aan jou voor.

Internationale Koorwedstrijd Vlaanderen

Luc Anthonis

Docent en dirigent Luc Anthonis is ons wel bekend. Luc dirigeert tal van koren en ensembles, doceert koordirectie aan de AP Hogeschool - School of Arts en is een veel gevraagd jurylid op nationale en internationale koorevenementen. Hij werd ook gevraagd om in 2020 als jurylid aan te treden voor de World Choir Games.

Ágnes Török

Doctor Ágnes Török is hoofddocent en vice-decaan aan de Muziekfaculteit van de Universiteit te Debrecen (Hongarije). Zij doceert er koordirectie en koorrepertoire, notenleer en muziektheorie. Ze is ook dirigente en maakt deel uit van de artistieke commissie van de hoogstaande Internationale Koorwedstrijd Béla Bartók, die tweejaarlijks plaats vindt in Debrecen.

Peter Broadbent

Peter Broadbent is één van de leidinggevende koordirigenten in Groot-Brittannië, gekend voor zijn doorgedreven inzet met betrekking tot de hedendaagse muziek. Hij richtte o.m. het toonaangevende kamerkoor Joyful Company of Singers op, dirigeerde tal van koren en orkest en was eerste coach bij de ‘Association of British Choral Directors’ .

Nicol Matt

Nicol Matt, een koordirigent met internationale reputatie, komt dan weer van Duitsland. Hij is o.m. stichter en dirigent van het Chamber Choir of Europe, één van Europa’s toonaangevende professionele koren. Als producer ontwikkelde Nicol Matt vele nieuwe projecten voor de internationale TV- en muziekindustrie, ter ondersteuning van koren en het a capella zingen wereldwijd.

Fabio Pecci

Fabio Pecci (Italië) is succesvol cellist, maar stichtte en dirigeert ook het kinderkoor Le Allegre Note en het jeugdkoor Note in Crescendo . Met beide koren gaf hij verzorgde hij vele concerten, audio- en televisieopnamen. Door zijn muzikale gedrevenheid en enthousiasme leidde hij zijn koren tot de hoogste kwalificaties tijdens nationale en internationale wedstrijden. Fabio is lid van de Artistieke Commissie van de regionale koorfederatie A.E.R.CO. en Artistiek Directeur van de ‘Koorwedstrijd van de stad Riccione’.

Je kan nog steeds tickets kopen voor de wedstrijdconcerten via  +32 475 399 947, ikv.vlaanderen [at] gmail.com

Prijsuitreiking IKV 2017
Terug naar boven