U bent hier

Maak kennis met MoSaIC

Internationaal

MoSaIC – Music for Sound Integration in the Creative Sector, dat is een hele mond vol. Koor&Stem werkt momenteel mee aan een Europees project waarbij we muziek gebruiken als middel voor sociale participatie.

Ensemble AMADEUS (Italië), Swinging Europe (Denemarken), Sound Cultural Foundation (Roemenië) en Koor&Stem (België) werken daarvoor samen met een rits boeiende artiesten. Iedere partner bracht negen artiesten bijeen die in het partnerland wonen, maar afkomstig zijn uit verschillende landen binnen en buiten Europa. Wij engageerden o.a. Greet Wielemans (België, dirigente Regenboogkoor), Mirjam de Wit (Nederland, muziekpedagoge), Zeno Popescu (Roemenië, dirigent Singing Molenbeek, zanger Opera de Wallonie),  Moufadhel Adhoum (Tunesië, ud), Paul Sojo Machado (Venezuela, zanger, dirigent), ...

Doel is Europese en niet-Europese muzikanten samen te brengen om elkaars muzikale tradities te delen

In februari en maart 2019 interviewden we alle artiesten. Zo kwamen we meer te weten over hun achtergrond en hun fascinatie voor muziek. Iedere artiest heeft zijn verhaal, zijn muziektraditie. Die persoonlijke verhalen vormen straks de basis voor de samenwerking tussen de negen artiesten. Het algemene doel van het project is Europese en niet-Europese muzikanten samen te brengen om gezamenlijke kennis te vergaren en elkaars muzikale tradities te delen. Dat doen we vervolgens in concerten met de artiesten, en ook in school- en koorprojecten met kinderen, jongeren en volwassenen.

Voor België trokken we ook Aurélie Nyirabikali Lierman aan om het geheel artistiek te coördineren. Aurélie komt uit Rwanda, maar werd geadopteerd en groeide op in Brugge. Ze is radioproducer, vocalist en componist. Momenteel woont ze in Nederland.

Meer weten over MoSaIC

Voor België trokken we tevens Aurélie Nyirabikali Lierman (foto) aan om het geheel artistiek te coördineren.
Terug naar boven