U bent hier

Maak kennis met Noa Calluy in afl. 3 van onze podcast

Koorwereld

Op een belangrijk knooppunt in haar leven vertelt Noa Calluy over haar passie voor zingen, haar dromen en de nuchterheid die daarbij hoort. Noa studeert dit schooljaar af aan de!Kunsthumaniora Antwerpen, erna gaat het richting conservatorium. 

Alle podcast afleveriingen

Op vijf jaar ontdekte Noa Calluy een kinderkoor in haar buurt. Ze mocht meedoen en hield ontzettend van het zingen. Vervolgens belandde ze in het kinderkoor van Opera Ballet Vlaanderen. De eerste volwaardige operaproductie volgde een jaar later: La damnation de Faust van Berlioz. Die ervaring staat in haar geheugen gegrift, net als vele andere daarna: Parsifal, War Requiem, talloze concerten. 

De opera is haar tweede thuis, zegt ze. Helaas is het kinderkoor niet voor de eeuwigheid. Met Der Jasager van Kurt Weill zegde Noa een tijdje geleden het kinderkoor vaarwel; de kinderstem kreeg volwassen allures. Dat vond ze heel jammer. Ze maakte er vrienden voor het leven.
In de!Kunsthumaniora Antwerpen was ze ondertussen aan de opleiding klassieke zang begonnen. Ook dat traject rondt ze dit schooljaar af. Daarna gaat het richting conservatorium. Noa vindt het heerlijk om samen te zingen. 'Je staat er niet alleen voor, maar deelt het podium met je buurzangers en eigenlijk ook met de zaal.  Dat maakt het voor mij enorm krachtig.'

De podcast is te beluisteren via onderstaande links. Abonneer je via je favoriete podcast-app, zo krijg je de komende maanden automatisch een melding bij een nieuwe aflevering. Veel luisterplezier met de derde aflevering van onze podcast Stemhebbers. 

Terug naar boven