U bent hier

Maarten Van Ingelgem artistiek leider WCG

Componist en dirigent Maarten Van Ingelgem wordt artistiek leider van de World Choir Games 2020. Dat werd bekend gemaakt tijdens een kick-offpersconferentie op 6 november.

Meer info persconferentie
Bio op Koorklank.be

Maarten Van Ingelgem (°1976) studeerde piano bij Jan Michiels aan het conservatorium van Brussel en compositie bij Wim Henderickx aan het conservatorium van Antwerpen. Hij leidt de compositieklas van de academie van Dilbeek waar hij ook leraar piano is, en is pianobegeleider aan de academie van Ninove. Momenteel is hij gastdocent aan LUCA School of Arts (Lemmensinstituut) in Leuven in de opleidingen Compositie en Muziekpedagogie.

Daarnaast is hij dirigent van het kamerkoor voor hedendaagse muziek De 2de Adem uit Gent en zingt hij bij Aquarius, dat zich eveneens toelegt op hedendaagse vocale muziek.

Zijn compositorisch oeuvre gaat van solowerk over strijkkwartetten en een kameropera tot een pianoconcerto. Voor dit laatste werk kreeg hij de Prijs voor Nieuwe Muziek van de provincie Oost-Vlaanderen. Sabam reikte hem de Gouden Klaproos uit voor koorcompositie en in 2012 en 2014 werd hij laureaat van de European Award for Choral Composers.

Foto © Jochen Schollaert
Terug naar boven