U bent hier

Meerstemmig Gent op 28-29 juni

Festival

Meer Stemmig Gent, het stemmigste festival van Gent. Zoals elk jaar kan je genieten van een mix van concerten met polyfonie uit de renaissance, een workshop, duiding en achtergrond en veel Gentse gezelligheid in de festivalbar en de foodtruck tussen kerk en abdij.

De ticketverkoop ging van start op donderdag 2 mei, maar je kan nog steeds à la
carte het menu van je favoriete ensembles of repertoire samenstellen. Engelse
polyfonie met de Tallis Scholars? Het Vagevuur van Lassus en de Kerle met El Grillo? De zeventiende eeuw induiken met Schütz en Polyharmonique? Het Requiem van Jean Richafort ontdekken met Cinquecento? Of heb je een boon voor de intieme klank van de zes gamba’s van het Hathor Consort die Elisabethaanse huismuziek spelen?
Je beslist zelf hoeveel moois je op een dag wil horen! En lukt het je niet om te kiezen, dan zijn er nog steeds de voordelige festival- of dagpassen! Bovendien kan je ook participeren aan een workshop

Workshop met Alexander Schneider

10u00-13u00 / Sint-Machariuskerk​

Waar haalde Heinrich Schütz de polyfone mosterd vandaan waardoor zijn muziek tot diep in de zeventiende eeuw doordrongen bleef van het hard te kraken oude contrapunt? Zanger en dirigent Alexander Schneider (DE) neemt je mee van Vlaanderen naar Duitsland en omgekeerd, een boeiende muzikale reisroute die hij als geen ander kent.​ Aan deze workshop kunnen maximum 24 zangers deelnemen [SATBx6]. Je hebt minstens 5 jaar koorervaring of je volgt zangles en bent geboren na 1960. Je hebt wat ervaring met polyfonie en je bent bereid om een partituur thuis voor te bereiden.

Praktisch

Meer Stemmig Gent, 28–29 juni 2019
Meer info, tickets en het volledige programma:
www.meerstemmiggent.be

Meer Stemmig Gent, het stemmigste festival van Gent. Zoals elk jaar kan je genieten van een mix van concerten, een workshop, duiding en achtergrond en veel Gentse gezelligheid
Terug naar boven