U bent hier

Michaël Scheck is overleden

Koor&Stem vzw

Met diepe droefheid vernemen wij het heengaan van Michaël Scheck (Hamburg 24 juli 1933 - Antwerpen 14 augustus 2019). Michaël was als muzikant, koordirigent en organisator heel sterk betrokken bij de Vlaamse en Europese koorwerking.

Hij was een briljante en visionaire persoonlijkheid die altijd mensen trachtte te inspireren en te motiveren. Michaël stond steeds klaar om zijn rijke kennis en ervaring te delen met de koorgemeenschap. Hij schonk daarbij bijzondere aandacht aan de introductie van jongeren in de wereld van de muziek. 
Michaël Scheck was de eerste voorzitter van Koor&Stem en bleef de organisatie ook na zijn mandaat als voorzitter met hart en ziel ondersteunen. Hij zorgde ook voor een nauwe samenwerking binnen de koorwereld op Europees vlak waaruit de European Choral Association-Europa Cantat ontstond. 

Wij danken Michaël oprecht voor zijn grote inzet en voor zijn bezielende engagement. We zullen hem missen. Anderzijds zijn we ervan overtuigd dat zijn erfenis een bron van inspiratie blijft voor zoveel mensen. We wensen de familie veel sterkte. 

De afscheidsviering heeft plaats op zaterdag 24 augustus 2019 om 10 uur in de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal te Antwerpen.

Link naar rouwbrief

Zoveel mooie herinneringen.... We delen hier ook de mooie woorden van enkele vrienden naar aanleiding van Michaëls 80ste verjaardag in 2013 op pagina 21 en 22 van ons tijdschrift Stemband. Hartverwarmend om nog eens terug te lezen.

Michaël Scheck, oud-voorzitter
Terug naar boven