U bent hier

Neem deel aan de workshops op Internationaal Koorfestival Genk

Het Internationaal Koorfestival Genk is al jarenlang een vaste waarde als koorwedstrijd, maar pakt dit jaar uit met een volledig koorfestival. Naast de wedstrijdoptredens, kan je genieten van tal van sfeervolle concertjes én pik je een aantal interessante workshop mee. We stellen graag een paar hoogtepunten aan je voor!

Concerten voor iedere smaak

Centraal in het festival staan dan wel de wedstrijden in de prachtige grote zaal van C-Mine, het festival trakteert je ook op feërieke optredens in het unieke kunst-natuurdomein LA BIOMISTA, vriendschapsconcerten in de regio én Zingin' Genk concerten op niet minder dan 6 verschillende locaties. over de concerten

Workshops voor zangers

Droom je er stiekem van om eens met VOCES8 op het podium te staan? Kom dan met Paul Smith twee nummers instuderen, en sta tijdens het openingsconcert van IKV op 30 september mee op het podium. Heb je voldoende koorervaring om de uitdaging aan te gaan? Aarzel dan niet! Kan je er die vrijdag niet bij zijn? Dan kan je je schade inhalen op zaterdag 1 oktober, tijdens de VOCES8 workshop.

Ben je een iets minder ervaren zanger of hou je er gewoon van om je eens helemaal te laten gaan? Kom dan op zaterdag luidkeels meezingen met de Cité Chantant! Plezier verzekerd, met een portie Vlaamse en internationale hits en begeleiding van ervaren muzikanten.

IKV
Genk
30 september 2022
Maak deel uit van het gelegenheidskoor en zing samen met VOCES8 twee nummers op het einde van het concert!
IKV
Genk
1 oktober 2022
Ontdek in deze unieke workshop de VOCES8-methode.
IKV
Genk
1 oktober 2022
Goesting om met andere mensen meerstemmig samen te zingen? Schrijf je dan snel in!

Workshops voor dirigenten

Eén van de juryleden van de wedstrijd is Josep Vila i Casañas, één van de meest vooraanstaande Catalaanse dirigenten. IKV kon hem strikken voor een dirigentenmasterclass. Grijp deze unieke kans om te leren van de beste!
Meer nood aan repertoire inspiratie? Dan vind je je ding misschien wel eerder in de workshop Vlaamse koormuziek, waar Koen Vits je voorstelt aan een hele reeks mooie plichtwerken die in al die jaren zijn geschreven voor de Internationale Koorwedstrijd. Beiden vinden plaats op zondag 2 oktober.

IKV
Genk
2 oktober 2022
Josep Vila i Casanas geeft een masterclass koordirectie tijdens het Internationaal Koorfestival Vlaanderen.
IKV
Genk
2 oktober 2022
Koen Vits bespreekt de meest boeiende Vlaamse plichtwerken van de Internationale Koorwedstrijd.
La Biomista
LA BIOMISTA
Terug naar boven