U bent hier

Nieuw artistiek team voor BEvocaL

Koor&Stem vzw

BEvocaL, het Belgisch Nationaal Jeugkoor, presenteert de nieuwe dirigenten voor de komende drie jaar. Een onafhankelijke jury, aangesteld door de koororganisaties van de drie Belgische taalgemeenschappen Koor&Stem, A Coeur Joie en Födekam, heeft unaniem besloten om Benoît Giaux en Jori Klomp te selecteren als de nieuwe dirigenten van BEvocaL, het Belgisch Nationaal Jeugdkoor. Het nieuwe artistieke team is helemaal compleet met Liesbeth Devos als vocal coach.  

De selectie van de nieuwe dirigenten van BEvocaL kwam tot stand in samenwerking met BOZAR. De juryleden waren Luc Anthonis, Marleen De Boo, Els Crommen, Ulrich Hauschild (voorzitter), Denis Menier, Marie-Claude Rémy en Gerhard Sporken.  

De jury ziet dat beide kandidaten een sterke, toekomstgerichte visie op het Belgisch Nationaal Jeugdkoor hebben en op de waarde van het jeugdkoor voor de Belgische koorwereld. Deze visie vloeit o.a. voort uit hun lange ervaring in het samenwerken met elkaar als artistiek team, en dat schenkt veel vertrouwen in de toekomst van BEvocaL. Het is de bedoeling dat de twee dirigenten nauw gaan samenwerken en elkaar zullen aanvullen. De gezonde generatiemix, hun vocale deskundigheid en een dynamische en creatieve presentatie op de selectiedag hebben de jury helemaal overtuigd. 

Benoît Giaux, artistiek directeur van de kinder- en jeugdkoren van De Munt en zangdocent op het IMEP (Namen) is een perfecte aanvulling op de in België geboren dirigent, saxofonist en zanger Jori Klomp die momenteel dirigent kapelmeester bij het Theater Aachen (Duitsland) is. Sopraan Liesbeth Devos, stilistische duizendpoot, combineert een internationale opera en concert carrière met vurige passie om jong vocaal talent op te leiden. 

De jury is ervan overtuigd dat de waardevolle eigenschappen van het nieuwe artistieke team de ontwikkeling van BEvocaL zal versterken en stimuleren.  

De nieuwe planning voor het koor zal in de herfst van 2020 gereed zijn. Een van de activiteiten zullen algemene audities zijn voor jonge zangers tussen de 18 en 28 jaar die graag aan dit volledig Belgische project willen meedoen.   

Benoît Giaux en Jori Klomp: 

We kijken enorm uit naar deze nieuwe uitdaging en zijn er trots op om dit koor in zijn rol als ambassadeur van België te begeleiden. Koormuziek verbindt! We zijn ervan overtuigd dat we met de eigenschappen van een jong, goed geselecteerd en ambitieus ensemble met verschillende muzikale en culturele achtergronden, een breed publiek kunnen bereiken door de koormuziek op innovatieve wijze aan te dragen.  We streven ernaar het uiterste uit iedere zanger te halen om het muzikale op een Internationaal Jeugdkoor waardig niveau te dragen. Ons doel is een unieke muzikale ervaring met een net iets andere benadering te bieden.  BEvocaL, here we come!

Binnenkort organiseren we audities

Wil je hierover als eerste op de hoogte gebracht worden? Stuur dan een mailtje naar info [at] bevocal.be

Over BevocaL

 

Jori Klomp en Benoît Giaux zijn de nieuwe dirigenten. En met Liesbeth Devos als vocal coach is het team helemaal compleet!
Terug naar boven