U bent hier

Nieuw koorjaar, nieuw aanbod voor dirigenten

Dirigeren

Wat zou de koorwereld zijn zonder haar dirigenten? Niet veel, daarom is het belangrijk om beginnende dirigenten extra kansen te geven om ervaring en kennis op te doen. Het aanbod is divers in methodieken en niveau: grasduin even mee!

Observatiestage

Het Internationale Koorfestival Vlaanderen - Genk (IKV) geeft dirigenten de kans om van op de eerste rij de wedstrijden mee te maken als een soort van schaduwjury.  Net als de wedstrijdjury ga je tijdens deze observatiestage onderling in gesprek over wat er op het podium te zien is. Dit gebeurt onder de deskundige leiding van doorwinterd dirigent en pedagoog Ludo Claesen.

Van Discovery Day tot Masterclass

Tijdens de Discovery Day voor dirigenten worden interessante praktische thema's aangeraakt, met een focus op repetitietechniek, stemvorming, stemopwarming en -afkoeling.

Al wat ervaring, maar nood aan het verder ontwikkelen van je dirigenten skills, dan kan je ook gaan voor een persoonlijke begeleiding tijdens  de dirigentencursus van onze provinciale afdeling Vlaams-Brabant (2 zaterdagnamiddagen) of tijdens de masterclass met Josep Vila i Casañas op het IKV festival.

Repertoire van eigen bodem ontdekken

Ben je als dirigent vooral op zoek naar nieuw repertoire. Dan heb je misschien interesse in de workshop Vlaamse koormuziek tijdens het IKV festival. En uiteraard vind je ook steeds inspiratie, partituren en audiofragmenten op ons platform Koorklank!

Aanbod voor dirigenten

Genk
1 oktober 2022
Volg de wedstrijd tijdens het Internationaal Koorfestival Vlaanderen en discussieer mee over o.a. de interactie tussen dirigent en koor en het effect van een programma-opbouw.
Genk
2 oktober 2022
Josep Vila i Casanas geeft een masterclass koordirectie tijdens het Internationaal Koorfestival Vlaanderen.
Genk
2 oktober 2022
Koen Vits bespreekt de meest boeiende Vlaamse plichtwerken van de Internationale Koorwedstrijd.
Oud-Heverlee
8 oktober 2022 tot 15 oktober 2022
Dirigeer je al enkele jaren een koor en wil je je kunde bijschaven?
Mechelen
22 oktober 2022
Op deze studiedag krijg je inzichten, oefeningen en tips&tricks om de stem zinvol op te warmen voor het zingen, te ontspannen na het zingen en om een correcte stemhygiëne toe te passen. 
Terug naar boven