U bent hier

Nieuwe cd de Stem van ons Geheugen nu beschikbaar!

Met blijdschap en enthousiasme kondigen we een gloednieuwe cd van De Stem van ons Geheugen aan en als coronaproef lanceringsmoment stelden we een even enthousiaste video samen. Zeker kijken!  Bekende en minder bekende, heel jonge en heel oude mensen kregen onze cd toegestuurd. Aan het woord is ook Sofie Bauwens, al negen jaar als coach actief voor Koor&Stem binnen dit project.

Video bekijken
Beluister demo

De muziek van onze derde cd straalt een gezellige, huiselijke sfeer uit. De bekende en minder bekende liedjes kregen een aangepast arrangement, ideaal voor mensen met dementie die samen zingen met hun mantelzorgers en professionele verzorgers. Thuis, in de dagopvang of in een woonzorgcentrum. We kozen de liedjes zorgvuldig uit voor de doelgroep en pasten ze aan het stembereik van iets oudere zangers aan. Daarnaast hielden we rekening met het tempo zodat de liedjes comfortabel kunnen worden meegezongen. 

Onder leiding van Jeroen Knapen en Sofie Bauwens voorzagen enkele enthousiaste muzikanten de gekende liedjes van een hedendaags deuntje. Er zijn nummers die solo ingezongen werden en nummers die werden ingezongen door een gelegenheidskoortje.

Sinds 2012 ondersteunen we bij Koor&Stem projecten in woonzorgcentra die focussen op het samen zingen met mensen met dementie. Omdat meer dan 70% van de mensen met dementie thuis woont, ondersteunden we eveneens thuiswonende mensen met dementie en hun mantelzorgers. Het positieve effect van zingen met mensen met dementie is enorm. Sofie Bauwens: 'Ik heb mensen gezien die maanden niet gesproken hebben en de Lichtjes van de schilde van begin tot einde meezingen. Ik heb mensen gezien die hun partner opnieuw herkennen als ze een bepaalde wals horen. Ik heb mensen gezien die opnieuw contact kunnen maken door muziek...'

Deze cd is ons antwoord op de vraag naar geschikt materiaal om op een eenvoudige manier samen te kunnen zingen. Inbegrepen zijn gezongen de ingezongen geluidsbestanden (cd, mp3), karaokebestanden (mp3) en een liedtekstbundel (pdf). 

Hier kopen in webshop

Over onze projecten

de stem van ons geheugen
ik zal je altijd horen

Tracklist

1 Gelukkig zijn Ann Christy
2 Heb je 't al gelezen van de regen Toon Hermans
3 De Roos Ann Christy
4 Ik wil deze nacht in de straten verdwalen Wannes Van de Velde
5 Boer Bavo Miel Cools
6 De Marie-Louise Bart Kaëll
7 Lied van mijn land Juliaan Wilmots
8 Moederke alleen Emiel Hullebroeck
9 La vie en rose Edith Piaf
10 Boerinnekesdans Johnny Hoes
11 Try to remember Jerry Orbach
12 De fanfare van honger en dorst Lieven Tavernier
13 Streets of London Ralph McTell
14 Medley van de zon:  
  You are my sunshine Jimmy Davis
  Zomersproetjes Rocco Granata
  Mexico Zangeres zonder naam
  Eviva España Samantha
15 Ik hou van u Noordkaap
16 Aux Champs-Elysées Joe Dassin
17 Wiegenlied Johannes Brahms
18 Leun op mij (bis) Lieven Tavernier
   

De Stem van ons Geheugen is een project van Koor&Stem, het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen, Imelda / wzc Den Olm, HIK volwassenenonderwijs, Cera en de Vlaamse overheid. De cd werd mede mogelijk gemaakt door Hard Rock Café Antwerpen, Hard Rock Heals Foundation, Rotaract en Gemengd koor Pro Ecclesia Kortrijk. 

Terug naar boven