U bent hier

Nieuwe liedjes om het schooljaar zingend in te zetten

Zingen op school

Doewap #9 bundelt volksliederen uit Servië, Maleisië en Catalonië, naast uitgewerkte verhalende liederen. Het is een erg mooie bundel geworden, met dank aan zoveel mensen: de componisten, de instrumentisten, arrangeur Ivan Smeulders, opnamestudio Motormusic, soliste Tine Truwant en de fantastische kinderkoren Equinox o.l.v. Zeno Popescu en de Lambertijnen o.l.v. Tom Johnson. Lagere scholen overal te lande: laat u inspireren door zoveel moois! Vanaf nu te koop in de webshop.

Ajde Jano is een typische kolo uit Servië. Het staat in de maatsoort 7/8 en klinkt daardoor een tikje zwieriger dan onze Vlaamse walsen, een heerlijke meezinger.

Was je handen met een beetje zeep ontstond in mei 2020 naar aanleiding van de coronacrisis. Ondertussen blijven propere handen een aandachtspunt. Handen was zal je met dit vrolijke lied van Mirjam de Wit!

Redden dat is een lied van de Nieuwe Snaar uit 2006 toen hedendaagse helden van het klimaat als Greta Thunberg en Anuna De Wever nog kleuters waren. Ondertussen is de klimaatcrisis actueler dan ooit. Erg mooi lied.

Meer en meer komen we namen tegen die we nog nooit eerder hoorden. Anders dan Victor, Ella of Leon botsen Diariou, Imratullah, Aysegul of Djamaloka op grote ogen en gefronste wenkbrauwen als ze zichzelf voorstellen. Dit poëtische pareltje hoopt daar verandering in te brengen. Bij dit Lied van Djamaloka voorzag Zuidgeluid aanleervideo's die zeker van pas komen. En Sien De Smet maakte er leuke illustraties bij, die je hier als demo kan bekijken.

Villanella is een prachtige Napolitaans lied van meer dan 400 jaar oud. Zo breng je de renaissance in de klas.

Vervang het traditionele kerstlied eens door eentje uit Catalonië. El noi de la mare brengt rozijnen, vijgen, noten en olijven naar het pasgeboren kind.

Kopen kan in de webshop!

Doewap #9
Terug naar boven