U bent hier

Nieuwe partituren op Koorklank

Dirigeren

Check regelmatig onze gratis catalogus op Koorklank. Met recente werkjes van Margot De Ley (foto), Bart Vanderstraeten, Lucas Robert Van Vlierberghe en vele andere nieuwkomers en gevestigde waarden.

Stil naar binnen glippen

Margot De Ley (°1988) schrijft, speelt piano, regisseert, geeft les en zingt. Stil naar binnen glippen maakt deel uit van haar voorstelling Santi voor éénstemmig kinderkoor. Het is een spannend verhaal, een whodunnit op maat van kinderen die je meevoert in een kluwen van achterdocht, spanning, liefde en verdriet. 

Tarakihi

Tarakihi is een lied uit Nieuw-Zeeland, afkomstig van de Maori. Het oorspronkelijke lied zou ongeveer driehonderdtal jaar oud zijn. Het gaat over de (kracht van de) krekel, die zich ’s nachts in een holte verbergt en overdag tevoorschijn komt om zijn lied te zingen …Vicky Wilssens schreef de bewerking oorspronkelijk voor haar wereldmuziekkoor Spirit. Eénstemmige en driestemmige passages wisselen af. Eenvoudige, maar meeslepende muziek. 

Les Roses

Les Roses van Bart Verstraeten (°1981) werd geschreven voor het kamerkoor Helicante uit Meise onder leiding van Geert Vromans, in het kader van hun concert De Liefelijke lente. De compositie is gebaseerd op het gedicht Les Roses (uit de dichtbundel Dans la fournaise) van Théodore de Banville, een tijdgenoot van o.a. Debussy en Ravel. 

The Man that hath no music in himself

Lucas Robert Van Vlierberghe (°1995) legt zich momenteel toe op compositie aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen bij Wim Henderickx, Luc Van Hove en Alain Craens. Met The Man that hath no music in himself levert hij een eenvoudige, maar sprekende interpretatie van de tekst van Shakespeare voor vierstemmig koor a capella. 

Allemaal zangklaar voor jullie en gratis te downloaden op Koorklank!

Ga naar koorklank

Margot De Ley (°1988) schrijft, speelt piano, regisseert, geeft les en zingt. 'Stil naar binnen glippen' maakt deel uit van haar voorstelling Santi voor éénstemmig kinderkoor.
Terug naar boven