U bent hier

Nieuwe regelgeving internationale projecten

Internationaal

De projectregelgeving voor amateurkunsten wijzigt en vereenvoudigt vanaf 1 februari 2019. Met de nieuwe regelgeving wil de Vlaamse overheid het internationale amateurkunstenbeleid in Vlaanderen sterker uitbouwen.

Amateurkunstenaars en -groepen kunnen voortaan een internationale reistoelage voor deelname aan een buitenlands project online aanvragen via KIOSK. Deze vernieuwing kadert in de vereenvoudiging van de projectregelgeving amateurkunsten. In de nieuwe regelgeving ligt meer nadruk op verbreding (meer kansen voor diverse kunstdisciplines) en verdieping (focus op uitwisseling en expertiseontwikkeling).

Meer info

Amateurkunstenaars en -groepen die deelnemen aan een buitenlands project in de zomer (mei, juni, juli, augustus) moeten hun aanvraag voor een reistoelage uiterlijk op 14 februari om 23.59 uur indienen. Meer info over de webapplicatie KIOSK vind je in de handleiding. Concrete vragen over KIOSK kan je mailen naar kiosk [at] vlaanderen.be.

Ga naar KIOSK

Reistoelages voor deelname aan een buitenlands project kan je voortaan online aanvragen. Volgende deadline: 14 februari.
Terug naar boven