U bent hier

Nieuwe Steunpunt voor Bovenlokale Cultuur

Amateurkunsten

Het Steunpunt voor Bovenlokale Cultuur is een nieuwe organisatie die als doel heeft individuen, organisaties en besturen uit Vlaanderen en Brussel te ondersteunen bij hun praktijkontwikkeling, subsidieaanvragen en beleidsvisie rond bovenlokale cultuur.

Het steunpunt maakt nu werk van een dienstverlening in functie van de eerste projectaanvragen en aanvragen voor structurele ondersteuning voor intergemeentelijke samenwerkingsverbanden binnen het decreet bovenlokale cultuurwerking. Tegelijkertijd werkt het aan een gedragen visie, actieplan en dienstverlening op lange termijn dat wordt neergeschreven in een beleidsplan. Hiervoor zal het steunpunt in de toekomst zeker beroep doen op partners waarmee en waarvoor het zal werken.

Momenteel bevindt de organisatie zich in een opstartfase. Het betekent dat er heel wat operationele taken zijn waardoor het nog niet op volledige kruissnelheid draait. Dit brengt ook met zich mee dat het steunpunt vandaag tijdelijk gehuisvest in Gent. Voor de zomer van 2019 verhuist het naar Brussel, om er zijn vaste plek in te nemen in de Ravensteingalerij.

Het Steunpunt voor Bovenlokale Cultuur is op zoek naar een stafmedewerker communicatie (m/v/x) die instaat voor de interne en externe communicatiestrategie van het Steunpunt voor Bovenlokale Cultuur. Tevens zijn ze op zoek naar een office manager (m/v/x) die mee zorg draagt voor een vlotte operationele werking en het onthaal verzorgt. Hier meer info

Projectsubsidies voor bovenlokale cultuurprojecten

Voor projecten zijn er jaarlijks twee indienrondes voorzien in het decreet. 

  • Voor projectronde 1: indienen uiterlijk op 15 mei voor initiatieven die van start gaan vanaf 1 januari van het jaar na het jaar van indiening;
  • Voor projectronde 2: indienen uiterlijk op 15 november voor initiatieven die van start gaan vanaf 1 juli van het jaar na het jaar van indiening.

Eerste indiendatum: uiterlijk 15 mei 2019

Meer info


 

 

Terug naar boven