U bent hier

Ode aan de Belgische muziek

Tijdens de Week van de Belgische muziek – van 8 t.e.m. 14 februari – slaan VI.BE en VRT de handen in elkaar met verschillende spelers uit de brede muzieksector en diverse media om muziek van eigen bodem en haar zwaar getroffen sector volledig in de spotlights te zetten.

De hele week wordt één grote liefdesverklaring aan de Belgische muziek, als alternatief voor de jaarlijkse MIA's. Op de website van VI.BE ontdek je al een greep uit de vele initiatieven die dan plaatsvinden.

Sinds mid maart is het stil op onze podia. Muzikanten moeten het sindsdien zonder optredens en publiek stellen. Hoog tijd dus om alle Belgische muzikanten en hun zwaar getroffen sector nog eens de liefde en aandacht te geven die ze al bijna een jaar moeten missen. Want dat is nodig.

Breng ook jij een ode?

Als afsluiter moedigt VI.BE iedereen met een hart voor muziek – elke lokale held, van rockers en rappers tot (koor)zangers, dj’s en trompettisten – aan om mee een massale ode te brengen. Installeer je op zondag 14 februari om 17u stipt op je stoep of open je raam en breng een eigen liveversie van een Belgisch nummer. Liefde klonk nog nooit zo schoon, da’s nu al zeker! Waar zitten die muzikale zangbubbels? Breng een Belgische nummer dat je/jullie nauw aan het hart ligt en doe er je ding mee. Laat je muzikale creativiteit de vrije loop, maar hou het vooral veilig.

Meer info
 

Solidariteitsfonds

live2020.be

Toon je hart voor livemuziek van eigen bodem door LIVE2020 te steunen - het steunfonds voor en door de Belgische livemuzieksector.

Organiseer zelf een actie, of steun één van de bestaande acties. Of doneer rechtstreeks een bedrag aan het steunfonds. Sms LIVE2020 naar 4666 en geef zo €1 euro aan LIVE2020 of scan onderstaande Payconiq QR-code, of zoek LIVE2020 in de winkellijst van de Payconiq by Bancontact-app, geef een bedrag in en bevestig je betaling. Voor elk gestort bedrag doet Payconiq er €1 bovenop. Roep je publiek op om te doneren of schenk zelf en krijg de kans om in de toekomst verder aan je dromen te bouwen. Zo dragen we allemaal samen bij aan een muzikale toekomst! 

Terug naar boven