U bent hier

Ontdek je lokale muzikale helden

Amateurkunsten

Op vrijdag 28 april kan je op zo’n 460 podia verspreid over 200 gemeenten in Vlaanderen en Brussel meer dan 1000 lokale bands en andere artiesten ontdekken tijdens de tweede editie van Lokale Helden.

De Week van de Amateurkunsten vond in 2018 vooor de laatste keer plaats, Poppunt vult die leemte vakkundig in voor wat de muzikanten betreft. Overal in Vlaanderen en Brussel kan je op vrijdag 28 april lokaal talent aan het werk zien. En dan bedoelen we ook echt o-ve-ral: van jeugdhuizen en muziekclubs over kastelen, kloosters of kerken tot bij de plaatselijke slager, lingeriezaak of kapper. 

Maar Lokale Helden draait om meer dan muziek. In tal van dorpen, steden en gemeenten krijg je op 28 april ook de kans om getuige te zijn van unieke samenwerkingen en plaatsen binnen te lopen waar je anders niet zomaar over de vloer komt. Zo grijpen verschillende contactkoren de kans en treden ze naar buiten...

Lokale Helden draait om meer dan muziek

Zing mee met het geheugenkoor van Assenede

Waar woorden stoppen gaat muziek verder. Reeds  8 jaar zingen vrijwilligers samen met mensen met dementie en hun mantelzorgers of familie klassiekers van vroeger en nu.
In het kader van het project Lokale Helden wordt er een zangmiddag georganiseerd waar iedereen aan kan deelnemen. De zangmiddag vindt plaats op 26 april 2019 bij de Piramide in Assenede. 

Geheugenkoor zingt bij de buren

Het geheugenkoor, bestaande uit mensen met dementie, vrijwilligers en mantelzorgers geven een optreden in de school om de hoek. Ze kozen voor de gemeenteschool om de hoek omdat de klassen regelmatig een optreden komen geven binnen ons woonzorgcentrum. Bij deze bezoeken zijn onze senioren de toeschouwers en nu draaien we de rollen om.

Alle evenementen

Op 28 april kan je in 200 gemeenten in Vlaanderen en Brussel vele muzikanten aan het werk zien. Ook verschillende contactkoren treden naar buiten.
Terug naar boven