U bent hier

Ontdek onze online vormingen

We organiseren geregeld workshops voor alle geïnteresseerden - vrijwilligers, mantelzorgers, zorgkundigen, animatoren, directie - die samen willen zingen met mensen met dementie. In mei en juni bieden we drie soorten webinars aan: repertoireworkshops, zingen in de zorg - basisvorming en hoe start ik een contactkoor.  Rond elk onderwerp zijn er twee lesmomenten voorzien. Het gaat telkens om dezelfde inhoud.

Zingen in de zorg - basisvorming 

Waarom inzetten op muziek bij personen met dementie? Met deze zin starten we een interessante vorming waar we kijken naar de effecten van muziek op het brein, eventuele drempels bij zorgverleners en de mogelijkheden die er zijn om te gaan zingen met mensen met dementie. Meer info en inschrijven voor de workshop van:

18 mei van 14.00 tot 16.00 uur
1 juni van 19.00 tot 21.00 uur

Hoe start ik een contactkoor? 

Denk je eraan om zelf een contactkoor op te richten, dan is deze vorming de ideale basis om van start te gaan. Tijdens deze workshop leren we de basisbeginselen aan om een contactkoor op maat van jouw woonzorgcentrum of voorziening te starten. Dit gebeurt op basis van een specifiek ontwikkelde methodiek. Meer info en inschrijven voor de workshop van:

21 juni van 13.30 tot 15.30 uur
24 juni van 19.00 tot 21.00 uur 

Repertoireworkshop De Stem van ons Geheugen 

Ben je door je standaardrepertoire heen en wil je nieuwe inspiratie opdoen en/ of heb je nood aan begeleidende partituren en dito tips? Dan is deze workshop perfect voor jou. Meer info en inschrijven voor de workshop van:

10 mei van 13.30 tot 15.30 uur
26 mei van 19.00 tot 21.00 uur

Terug naar boven