U bent hier

Ook EMJ organiseert try-out voor World Choir Games

Podiumkans

Het Europees Muziekfestival voor de Jeugd opent haar deuren voor koren die zich willen voorbereiden op de World Choir Games door zich te komen voorstellen voor de internationale EMJ-jury. Deze koren krijgen gerichte feedback waarmee de verdere voorbereidingen op de games nog beter kunnen verlopen.

Net als op de andere presentatieconcerten krijgen koren er de kans zich 15 minuten voor te stellen met hun muzikale programma. Zij krijgen professionele feedback van de jury en bovendien mogen ze mee genieten van tal van activiteiten en concerten van het Europese Muziekfestival.  Ondanks wat de naam doet vermoeden, zet het EMJ voor de try-outs zijn deuren dus ook open voor koren met volwassen leden.

Het Europees Muziekfestival voor de Jeugd (EMJ) is een evenement dat afwisselend het ene jaar een vocale en het andere een instrumentale focus heeft. De waarden van het EMJ komen sterk overeen met deze van de WGC: Het samenbrengen van mensen uit alle hoeken van de wereld door middel van muziek. Aangezien de WGC in 2020 in België plaatsvinden en het EMJ hetzelfde jaar een vocale editie van het festival organiseert, was een verbroedering tussen beide evenementen dan ook een logische stap. 

Alle ingeschreven koorleden kunnen genieten van een hele dag EMJ Festival inclusief parade, een proclamatie en feedback van de Jury. Eén van de deelnemende koren van de try-outs zal ook ‘s avonds deel uitmaken van het Laureatenconcert, waarbij de best presterende groepen van de dag het beste van zichzelf geven. 

Geïnteresseerd om deel te nemen met je koor?

Meer weten

Op 2 mei vinden de allerlaatste presentatieconcerten plaats voor koren die zullen deelnemen aan de World Choir Games. Mis deze kans niet!
Terug naar boven