U bent hier

Open Singingsessies voor kinder- en jeugdkoren

Festival

Volgende zomer strijkt Europa Cantat Junior van 5 tot 13 juli neer in Gent. We kijken er nu al naar uit! Voorafgaand aan dit heerlijke zomerevenement organiseert Koor&Stem deze winter overal in Vlaanderen fantastische zangnamiddagen voor kinder- en jeugdkoren tot 14 jaar.

Voor kinder- en jeugdkoren tot 14 jaar

Deze namiddagen zijn ideaal voor jouw kinder- of jeugdkoor! Of je nu een jarenlange koorwerking hebt met verschillende concerten per jaar of nog niet zo lang bestaat en voorzichtig de eerste kooractiviteiten plant: ieder kinder-of jeugdkoor is gebaat met een aanstekelijke, laagdrempelige en behapbare activiteit waar je als dirigent ook iets van opsteekt.

We brengen verschillende kinder- en jeugdkoren uit de regio samen en focussen daarbij op koren met zangers van 8 tot 14 jaar. Heel leuk voor de kinderen, maar tegelijkertijd inspirerend voor de dirigenten. Met swingend repertoire dompelen we jullie onder in de typische Europa Cantat Juniorsfeer. Aan het einde van de middag kunnen ouders kort komen proeven en zelf meezingen tijdens de afsluitende Open Singing.

Heel leuk voor de kinderen, maar tegelijkertijd inspirerend voor de dirigenten. Met swingend repertoire dompelen we jullie onder in de typische Europa Cantat Juniorsfeer. 

Voor individuele dirigenten of zingende leerkrachten

Heb je geen jonge zangers ter beschikking op zondag, maar wil je de namiddag toch meemaken, je laten inspireren en nieuw repertoire mee naar huis nemen? Schrijf je dan hier in als individu. Na de sessie bezorgen we je het materiaal zodat je er sowieso ook met jouw kinderkoor mee aan de slag kan.

Door topdocenten

Per locatie zochten we twee topdocenten uit die op een enthousiasmerende manier werken met de kinderen. Marleen Annemans, Kristof Allaert, Annelies De Kimpe, Marleen De Boo, Tom Johnson, Carine Spiloes, Nele Kintaert, Zeno Popescu en Sarah Robaeys nemen allemaal per twee een provincie of Brussel voor hun rekening.

Praktisch

We organiseren deze namiddagen op 6 locaties, telkens van 14:00 tot 16:45. Klik voor meer praktische informatie door per evenement.

Hoogstraten - 15 januari 2023
Brussel - 15 januari 2023
Gent - 22 januari 2023
Oud-Heverlee - 22 januari 2023
Oostende - 22 januari 2023
Dilsen-Stokkem - 29 januari 2023

(c) Roos Devos
Terug naar boven