U bent hier

Opleiding tot coach in het zingen met mensen met dementie

Koor&Stem organiseert een opleiding tot coach in het zingen met mensen met dementie. Het programma bestaat uit twee intensieve opleidingsdagen en twee halve terugkomdagen verspreid over twee maanden. Wie dit traject succesvol afrondt, kan bij ons aan de slag om zich in de praktijk verder te verdiepen. Want het doel van deze opleiding is ook dat je vormingen kan geven aan mensen die willen zingen met personen met dementie.

De Stem van ons Geheugen
Ik zal je altijd horen

Op de eerste opleidingsdag behandelen we de basiskennis over dementie en gaan we dieper in op het belang van zingen, het hoe en het waarom. Tijdens de tweede opleidingsdag verkennen we verschillende mogelijkheden van contactkoren, het repertoire en gaan we samen zingen. In de namiddag focussen we op communiceren en presenteren. Je krijgt ook een opdracht mee naar huis: ga op bezoek bij enkele contactkoren uit jouw regio. We zijn benieuwd naar jouw observaties, ervaringen en conclusies!

We voorzien vervolgens twee halve terugkomdagen. Tijdens de eerste terugkomdag bespreken we samen ieders ervaringen en gaan we dieper in op de uitdagingen van het samen zingen met mensne met dementie, zowel in contactkoren als in de thuissituatie. We vragen je ook een vorming van Koor&Stem bij te wonen.

Tijdens de tweede terugkomdag leer je de verschillende vormingen van De Stem van ons Geheugen beter kennen. Wat we daarna verwachten is dat je zelf (een deel van) een vorming geeft onder supervisie van iemand van ons team. Als afsluiter van de opleiding voeren we een open gesprek met je. Benieuwd naar hoe jij en wij een verdere samenwerking zien.

Praktisch

De opleiding vindt plaats in de regio Antwerpen. Bij minder dan 10 inschrijvingen organiseren we een verkorte opleiding waarbij individueler kan worden gewerkt.

Intakegesprek

Iets voor jou? Geïinteresseerd in deze opleiding? Dan plannen we graag een intakegesprek. We verkiezen een gesprek bij ons op kantoor, maar het kan eventueel ook via Skype. Op basis daarvan kunnen beide partijen aanvoelen of het 'klikt' en definitief over deelname aan de opleiding beslissen. Neem contact op met Reinhilde Peeters, reinhilde.peeters [at] koorenstem.be, tel. +32 (0)3 237 96 43

Kostprijs

We bieden je een degelijke opleiding en werken met ervaren docenten. Toch willen we de prijs zo laag mogelijk houden. We kunnen jou de opleiding aanbieden voor 250€.

Na de opleiding

Koor&Stem organiseert jaarlijks verschillende vormingen en workshops. Sommige staan open voor iedereen maar we bieden ook vormingen op maat aan voor scholen, woonzorgcentra, zorgbedrijven, dementiepraatcafé's, ...Wie de opleiding succesvol afrondt, kan dus bij ons aan de slag om zich in de praktijk verder te verdiepen. Want het doel van deze opleiding is ook dat je vormingen kan geven aan mensen die willen zingen met personen met dementie. Als coach krijg je een vergoeding en je verplaatsingsonkosten worden terugbetaald.  

Ik zal je altijd horen en De Stem van ons Geheugen zijn projecten van Koor&Stem in samenwerking  met het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen, woon- en zorgcentrum Den Olm en HIK volwassenenonderwijs. Met dank aan onze partners de Vlaamse overheid – Participatiedecreet en Cera.

Koor&Stem organiseert een opleiding tot coach in het zingen met mensen met dementie.
Terug naar boven