U bent hier

Oprichter C-koren wint Klara Iedereen Klassiek-prijs

Koorwereld

Jef Cleymans is priester op rust en oprichter van de C-Koren in Ekeren. Met 8 koren en meer dan 350 zingende leden is dit een van de grootste koorfamilies van het land. Ze vierden in februari 2019 hun 50ste verjaardag. En dus heeft Klara dit jaar voor het eerste ‘een missionaris van de klassieke muziek’ gezocht en gevonden.

Het juryverslag vult aan: 'In Ekeren dan nog wel, bij een man, een gewezen onderpastoor, die nu al 50 jaar belangeloos zijn passie heeft gevolgd en zo een heleboel anderen heeft begeesterd. Zijn naam: Jef Cleymans, dirigent en oprichter van de C-koren. In die 50 jaren heeft hij meer dan 2000 zangers uit de regio Noord-Antwerpen laten zingen en zo de smaak van muziek doorgegeven. De C-koren bestaan nu uit 8 koren van hoge kwaliteit met meer dan 350 zingende leden. En altijd is alles prima georganiseerd. Een fijne sfeer zorgt mee voor het succes en de blijvende groei.

De Klara's

Op vrijdag 22 maart 2019 werden - nu al voor de 9e keer - De Klara’s uitgereikt. Dit zijn de prijzen voor al wie zich in 2018 in de klassieke muziek, jazz en wereldmuziek heeft laten opmerken. Met steun van Sabam for Culture en Vlaams Minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel Sven Gatz en de platenfirma’s Outhere en Pias. Ook Lore Binon, het Ictus ensemble, Jerry Aerts, Annelies van Parijs, Collegium Vocale e.a. vielen in de prijzen.

Koor&Stem schaart zich helemaal achter de bekroning van deze kwieke 80-er die nu zelf nog meezingt in de gregoriaanse afdeling! Op de website van Klara kan je nu overigens de lievelingsmuziek beluisteren van Jef Cleymans.

'De Liefhebber met Jef Cleymans', op zaterdag 23 maart 2019, van 10 tot 12 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.

Beluister afspeellijst

Singing all together - Thord Gummesson

Proficiat Jef Cleymans! Met 8 koren en meer dan 350 zangers nu een van de grootste koorfamilies van het land.
Terug naar boven