U bent hier

Over toegankelijkheid op onze activiteiten

Koor&Stem vzw

Een andere thuistaal, een beperking, (kans)armoede, ... allemaal redenen die een publiek doen twijfelen om deel te nemen aan een activiteit. Om zoveel mogelijk drempels weg te nemen, zet Koor&Stem de komende jaren stevig in op toegankelijkheid in al haar aspecten. Stap 1: focus op betaalbaarheid en bereikbaarheid.

Solidair prijzenbeleid vanaf 2023

Koor&Stem kiest voor een solidair prijzenbeleid: Vanaf januari 2023 betaalt de deelnemer wat hij zelf kan betalen. Uiteraard blijven het standaardtarief en het ledentarief bewaard, maar daarnaast introduceren we ook een verminderd tarief en een plustarief. De huidige kortingsformules verwijzen immers vaak naar een afbakening in leeftijd - min 18, 65 plus -  terwijl dat helemaal geen indicatie hoeft te betekenen voor je financiële draagkracht. Dankzij het solidair prijzenbeleid geven kapitaalkrachtige deelnemers die dat wensen deelnemers met minder middelen een duwtje in de rug. Zo hopen we onze activiteiten voor iedereen betaalbaar te houden.

Samenwerking met UiTPAS

Maar er is meer. Koor&Stem werkt vanaf januari 2023 ook structureel samen met UiTPAS, dé voordeelkaart voor vrijetijdsbesteding. Op onze activiteiten kan je dan punten sparen in ruil voor voordelen zoals kortingen op onze online webshop, een drankje op een activiteit ....
Die samenwerking resulteert bovendien in ons vijfde tarief - het UiTPAS-tarief - waardoor UitPAShouders met kansentarief aan 20% van de kostprijs kunnen deelnemen aan Koor&Stem-activiteiten.

Lees hier meer over UiTPAS en UiTPAS met kansentarief 

Koorwandeling Duffel - 25 september 2022

We beseffen dat onze activiteiten niet altijd bereikbaar zijn voor al onze deelnemers en daar focussen we vanaf nu bewuster op. Zo zette Koor&Stem tijdens de Gelukkig Zijn koorwandelingen op de locatie Duffel extra in op bereikbaarheid. Het parcours stippelden we uit in samenspraak met een speciaal daarvoor ingerichte klankbordgroep met lokale, sociale spelers. Deze wandeling was niet enkel volledig rolstoel- en buggytoegankelijk, ook rolstoelvriendelijke toiletten en voldoende rustplaatsen werden voorzien. De wandeling vond plaats op het domein van UPC Duffel en kwam tot stand door meerdere lokale samenwerkingen, waaronder De Loods, de kapel van het klooster, het lokale dienstencentrum en organisaties die zich inzetten voor personen met een fysieke beperking of een psychische kwetsbaarheid.

Lees meer

Terug naar boven