U bent hier

Panache voor kunst in de vrije tijd

Hoe kan jouw lokale overheid of organisatie nog steviger inzetten op kunst in de vrije tijd? Niet enkel vanuit ad-hoc maatregelen, maar doelgericht vanuit een coherente visie.

Via de tools van Panache breng je helder in kaart wat er is en wat je wil bereiken. Ga aan de slag en zie welke verbeteracties komen bovendrijven voor actueel en doordacht beleid.

Amateurkunstenaars kunnen vaak rekenen op ondersteuning van hun stad of gemeente. Maar soms zijn de maatregelen onvoldoende zichtbaar of is het geheel aan mogelijkheden flou geworden doorheen de tijd. Bovendien zijn er veel spelers actief, elk met hun eigen aanbod en missie. En toch vallen er soms gaten in het beleid…

Panache zet je op weg om verbeterpunten scherp te stellen en puzzelstukjes aan te dragen in antwoord op pertinente vragen. 

  • Wie behoort tot de doelgroep?
  • Welke steunmaatregelen zijn er? Welke zijn er tekort?
  • Waar bevinden zich (potentiële) partners? Waar is er overlap?
  • Hoe maken we sàmen werk van gedeelde doelstellingen?
  • Hoe communiceren we onze visie en nodigen we uit tot complementair werken?

Je brengt een ploeg samen (beroepskrachten, mandatarissen, vrijwilligers): al wie volgens jou betrokken moet zijn en over grote lijnen kunnen nadenken. Neem hiervoor wat tijd. 2 tot 3 keer 2,5 uur. Na deze oefening heb je een stevig plan van aanpak. Klaar voor de toekomst waarin ‘BBC’, lokale autonomie, bovenlokaal denken en een snel veranderde context centraal staan. 

Een realisatie van het Forum voor Amateurkunsten. Fiches, opdrachten en handleiding vind je op www.amateurkunsten.be

Bereid je voor op een toekomst waarin ‘BBC’, lokale autonomie, bovenlokaal denken en een snel veranderde context centraal staan.
Terug naar boven