U bent hier

Podiumkans voor het grijpen!

Podiumkans

Het korenfestival Vlaanderen, dat is ontmoeting en verbroedering voor alle soorten koren, van alle genres en leeftijden. Het festival vindt volgende jaar plaats op 27 en 28 april in Kontich. 

In het voorjaar van 2019 is het weer koorfestivaltijd in Kontich. Het tweejaarlijkse Korenfestival Vlaanderen in Kontich vindt plaats in april 2019 en zal zoals altijd een heel weekend vullen met talloze koorconcerten. Het korenfestival is geen wedstrijd, maar is in de eerste plaats echt een festival, waar koren andere koren kunnen ontmoeten en aan het werk zien. Het korenfestival is een podiumkans, maar kan ook een fijne try-out mogelijkheid zijn van een nieuw project, gewoon een heel fijne kooruitstap of een voorbereiding voor een wedstrijd (bv. de Internationale Koorwedstrijd Vlaanderen in oktober 2019). Hoewel het Korenfestival geen wedstrijd is, is er wel een jury aanwezig, dat elk koor achteraf te woord staat met feedback en tips. Elke dag worden er twee prijzen uitgereikt: de publieksprijs en de juryprijs. 

Het korenfestival is geen wedstrijd, maar is in de eerste plaats echt een festival, waar koren andere koren kunnen ontmoeten en aan het werk zien. 

De keuze voor repertoire is volledig vrij. In tegenstelling tot vorige edities is het niet meer noodzakelijk een eenstemmig volkslied of werk van een Vlaamse componist te brengen, al wordt dat laatste steeds ten zeerste geapprecieerd. Nog een nieuwigheid dit jaar is dat ook kleinere ensembles vanaf vier mensen aan het festival kunnen deelnemen. En tot slot gaat het festival dit jaar door op een nieuwe locatie: de kerk van Kontich Kazerne, dicht bij het station en dus vlot bereikbaar!

Wil je ook deelnemen?

Voor meer informatie kan je contact opnemen via korenfestivalvlaanderen [at] gmail.com. Georganiseerd door kinder- en jeugdkoor Dainavimo i.s.m. Koor&Stem en de Gemeente Kontich.

Het festival is reeds volzet, het is niet meer mogelijk om je aan te melden.

Heeft jouw koor interesse om deel te nemen, schrijf je dan in voor 15 januari 2019.
Terug naar boven