U bent hier

Poppunt is dood, leve vi.be

Amateurkunsten

Onze collega-organisatie Poppunt wordt VI.BE: een groter en sterker aanspreekpunt dat er staat voor élke artiest uit eender welk genre, van beginner tot professional en van lokaal tot internationaal.

Twintig jaar geleden begonnen Poppunt Vlaanderen en Muziekcentrum Vlaanderen (het toenmalige steunpunt voor professionele artiesten en muzieksector, later samengevoegd bij Kunstenpunt) elk aan hun missie met liefde voor muziek en veel goesting om te werken aan een gezond muzieklandschap. Dat DNA blijft behouden, maar vandaag komen beiden samen in één organisatie: VIBE.BE.

Eind december 2018 gaf de Vlaamse Regering groen licht om de opdracht uit te breiden van Poppunt, het aanspreekpunt voor beginnende tot semi-professionele muzikanten en dj’s uit pop, rock, dance en aanverwante muziekgenres. De strikte scheiding tussen niveaus en genres binnen de niet-klassieke muziek beantwoordde steeds minder aan een snel veranderende en competitieve muziekwereld. 

Eender welk genre

Door de verrijking met kennis en expertise van het niet-klassieke muziekteam van Kunstenpunt, kunnen artiesten uit eender welk genre meer dan ooit bij VI.BE terecht voor advies. Muziekprofessionals blijven via jun site nu ook op de hoogte van de meest recente trends en ontwikkelingen binnen de muziekindustrie. Het kansenplatform vi.be heet nu VI.BE platform en blijft bestaan als onderdeel van de vernieuwde website.

Ga naar VI.BE

 

 

Terug naar boven