U bent hier

Prototype van de Music Box succesvol getest

Een kwartet o.l.v. dirigent Patrick Windmolders testte de eerste prototypes van de MUSIC BOX in de verlaten kantoren van imec in De Krook in Gent. De reacties na een uurtje zingen waren unaniem: de MUSIC BOX geeft je als zanger en dirigent opnieuw het gevoel samen te kunnen repeteren, maar dan vanop afstand.

Online repeteren is niet gemakkelijk, want er zit altijd vertraging op het signaal. Samen zingen is onbegonnen werk. Het onderzoekscentrum imec en Koor&Stem zetten de afgelopen maanden samen met vier andere amateurkunstenorganisaties (Vlamo, Wisper, Muziekmozaïek en VI.BE) hun schouders onder de ontwikkeling van de MUSIC BOX, een doosje dat die vertraging onmerkbaar klein moet maken, waardoor de gebruikers (zangers en/of muzikanten) een gevoel ervaren van online samen synchroon te zingen en te spelen...

Momenteel zit de MUSIC BOX nog in een testfase maar de resultaten zijn erg hoopgevend. Op basis van deze resultaten wordt er de komende maanden hard gewerkt aan de verdere ontwikkeling. Bekijk hieronder de video-impressie van de test en graag tot bij de volgende update!
 

Momenteel zit de MUSIC BOX nog in een testfase maar de resultaten zijn erg hoopgevend.
Terug naar boven