U bent hier

Reportage 'In Koor' op VRT NU

Amateurkunsten

Vlaanderen telt meer dan duizend amateurkoren, Koor Hultheim uit Kruishoutem is daar één van. Eind 2017 besluiten de leden om er na twintig jaar een punt achter te zetten. Samen met een jonge, professionele gastdirigent willen ze nog een allerlaatste concert geven.

Je herkent Tom Johnson in die rol, dirigent van jeugdkoor Carmina uit Ekeren, maar ook een veelgevraagd docent bij workshops en opleidingen van Koor&Stem. Hij tilt het koor naar een hoger niveau voor hun allerlaatste concert!
Een half jaar lang neemt hij het koor van Kruishoutem onder z'n muzikale vleugels. Het koor is ietwat ingedut, ze zijn best verdienstelijk, maar Tom gelooft dat ze tot meer in staat zijn. Veel meer. Maar daarvoor zullen ze hard moeten werken. 'In Koor' volgt het proces - met vallen en opstaan - maar kijkt ook binnen in de levens van de koorleden en hun dirigent.

Het resultaat is een mooie reportage van een uur lang, herkenbaar en uit het leven gegrepen. Gemaakt door productiehuis Sylvester en uitgezonden op Canvas op 30 december 2018. Gemist? Geen ramp, de uitzending is nog tot en met 29 januari te herbekijken op VRT NU. Zeker doen! NU

Hier bekijken

'In Koor' is nog tot en met 29 januari te herbekijken op VRT NU.
Terug naar boven