U bent hier

Samen gregoriaanse vespers zingen met AdVesperas

Schola Gregoriana Cantabo, Centrum Gregoriaans, Jos Bielen (abdij van Averbode), damesschola Cum Jubilo en Koor&Stem slaan de handen in elkaar voor het project AdVesperas. Bedoeling is om jaarlijks een aantal keren samen gregoriaanse vespers te zingen op inspirerende plekken in het land.

Heb je zin om in je eigen koor met vespers aan de slag te gaan, als liturgie of concertant, dan krijg je via advesperas.be alle achtergrondinformatie om er zelf iets moois van te maken.

Samen vespers zingen

Een eerste vesperdienst die we aanbieden, is die van Pasen. We hopen een workshop/ repetitie en vesperdienst te kunnen laten doorgaan op zaterdagnamiddag 10 april in de Sint-Pauluskerk (Antwerpen) en op zaterdagnamiddag 17 april in de Oude Abdij van Drongen. Het gaat om twee keer dezelfde workshop, maar op een andere locatie. Als zou blijken dat de corona-maatregelen het ons niet toelaten deze bijeenkomsten te houden, verschuiven we deze naar later in de paastijd of indien nodig naar de paastijd in 2022.

Meer info en partituren 

Je kan de partituren nu al vinden op de website advesperas.be. Op deze website vind je ook een kalender met inschrijvingsformulieren per workshop. In onderstaand filmpje vertellen een aantal van de initiatiefnemers en partners over hun plannen en dromen. Hier kan je bekijken waarom de gemeenschap van de abdij van Averbode zo graag vespers zingt.

Inschrijven

Terug naar boven