U bent hier

Sing Me in handboekjes & webinars

Zingen op school

Gedurende twee jaar werkten elf Europese koororganisaties, waaronder Koor&Stem, samen in het Europese project Sing me in, waarbij we op zoek gingen naar benaderingen en middelen om samen zingen te gebruiken als hefboom voor de participatie van jonge migranten en vluchtelingen.

Aan de hand van goede voorbeelden werden er drie praktische handboekjes samengesteld voor leerkrachten en dirigenten. Het eerste behandelt het zingen met groepen jonge vluchtelingen, het tweede biedt suggesties over de manier waarop je jonge mensen met een migratieachtergrond kan opnemen in bestaande koren en het derde zoemt in op het werken in een schoolcontext.

Die drie handboekjes waren voor het eerst beschikbaar tijdens de studiedag Sing me in op 15 september 2018 en nu kan je ze in het Nederlands downloaden. Ook vind je op de website een repertoiregids boordevol links naar muzikale spelletjes, oefeningen en wereldrepertoire. Tijdens 3 webinars worden de handboekjes officieel voorgesteld en kan je in gesprek treden en ideeën uitwisselen. Schrijf je hier gratis in. 

23 mei 17:00 u. Werken in een schoolcontext
24 mei 15:00 u. Zingen met groepen jonge vluchtelingen
27 mei 15:00 u. Jonge mensen met een migratieachtergrond opnemen in bestaande koren 


Onze uitgaven Doewap #5 en #6 staan hierdoor helemaal in het teken van wereldrepertoire. Het ‘Sing me in’-project is ondertussen afgelopen, maar de zoektocht naar diversiteit in de koorwereld blijft een belangrijk aandachtspunt voor ons!


Downloads (pdf)

Zingen met groepen jonge vluchtelingen
Jonge mensen met een migratieachtergrond opnemen in bestaande koren 
werken in een schoolcontext

Ga naar singmein.eu

Dit project werd gefinancierd met de steun van de Europese Commissie. De verantwoordelijkheid voor deze mededeling ligt uitsluitend bij de auteur; de Commissie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het gebruik van de informatie die erin is vervat.

Tips nodig over zingen met mensen met een migratieachtergrond op school of in het koor? Download hier de gratis handboekjes.
Terug naar boven