U bent hier

Sterke Vlaamse vertegenwoordiging op IKV

Koorwereld

Niet minder dan drie Belgische koren werden dit jaar geselecteerd voor de prestigieuze Internationale Koorwedstrijd Vlaanderen en ze komen alledrie uit Vlaanderen. Twee dagen lang moeten de koren zich bewijzen op diverse terreinen. Daar bovenop geven ze ook nog avondconcerten. Lekker druk en uitdagend!

Internationale Koorwedstrijd Vlaanderen 2019

Ontdek hier het volledige programma

Het kamerkoor Waelrant Camerata van de actieve Waelrant koorfamilie, o.l.v. Marleen de Boo, heeft al wat festival- en wedstrijdervaring achter de kiezen en ook het dameskoor Furiosa, o.l.v. Steve de Veirman, zit de laatste jaren niet stil. IKV is voor hen ongetwijfeld een stap richting kwalitatieve hoogten. Het Vocaal Ensemble SAEVUS, o.l.v. Johannes Dewilde, is daarentegen een nieuwe, toch al niet meer zo onbekende naam in ons Vlaamse koorlandschap. Ook hun deelname belooft ons een waardige vertegenwoordiging van de Vlaams koorwereld in deze internationale koorwedstrijd.

De Vlaamse koren nemen deel naast koren uit Kosovo, Hongarije, Slovenië en Tsjechië. Alle groepen werken een wedstrijdprogramma uit voor zowel zaterdag 5 als zondag 6 oktober, met een strikter programma op zaterdag en een vrijer programma op zondag. Daarnaast geven alle koren op zaterdagavond een gastconcert in de ruimere regio.

Drie Vlaamse koren werden geselecteerd: Waelrant Camerata, Dameskoor Furiosa en Ensemble SAEVUS 

Het is lang geleden dat er nog zoveel Vlaamse koren deelnamen aan IKV. Hun selectie voor deze wedstrijd geeft de koren bovendien een ticket naar de Champions Competities van de World Choir Games die in 2020 in Vlaanderen plaatsvinden. Furiosa en Saevus staan alvast te popelen om zich ook daar te onderscheiden!

4-6 oktober 2019, C-mine cultuurcentrum Genk

Koop tickets wedstrijdconcerten

 

Niet minder dan drie Vlaamse koren werden geselecteerd voor de eerstvolgende editie van de prestigieuze Internationale Koorwedstrijd Vlaanderen: Waelrant Camerata, Dameskoor Furiosa (foto) en Ensemble SAEVUS
Terug naar boven