U bent hier

Strengere landelijke coronamaatregelen vanaf 09/10

#veiligsamenzingen

De federale regering besliste op dinsdag 6 oktober om strengere coronamaatregelen in te voeren vanaf vrijdag 9 oktober. En dat heeft een aanzienlijke impact op ons sociale leven. Maar tot nader order is er geen verstrenging voor kooractiviteiten die strikt verlopen volgens de regels van het basisprotocol cultuur.

Nauwe contacten worden beperkt tot 3 mensen per persoon per maand, privé-bijeenkomsten mogen tot 4 personen op veilige afstand en ook niet-georganiseerde samenscholingen buitenshuis mogen maar tot 4 personen... Met uitzondering van een vroeger sluitingsuur voor drankgelegenheden valt het op dat de maatregelen focussen op moeilijk beheersbare contexten, situaties waarvoor geen uitgewerkte protocollen bestaan.

Geen verstrenging voor koren

Het basisprotocol cultuur regelt echter wel de context waarbinnen koren repeteren en zingen. Het volgen van de uitgewerkte leidraden, zoals die van Koor&Stem, maakt een veilige organisatie van activiteiten mogelijk. Tot nader order zijn er daarom ook geen verstrengingen van toepassing voor de koren.

Voorzichtig en verantwoord

Toch herhalen we onze oproep van enkele weken geleden. We hebben er alle belang bij dat we kunnen blijven #veiligsamenzingen, al zeker in tijden waar het aantal besmettingen snel stijgt. Blijf dus alle risico’s zien, wees voorzichtig en verantwoord en blijf je repetities strikt organiseren volgens de regels van het basisprotocol.

Coronamaatregelen voor koren

Ga naar basisprotocol cultuur

Repetitiefoto: Gents Universitair Koor
Terug naar boven