U bent hier

Studio Koorvlam: warme verhalen over samen zingen

In de week voorafgaand aan de World Choir Games stuurden we Studio Koorvlam uit. In drie reportages op locatie praten we met de bezielers, zangers, initiatiefnemers en heel wat betrokkenen van drie wel héél bijzondere zangprojecten. De verbindende kracht van samen zingen op z'n best: warme verhalen over samen zingen.

Voor een eerste reportage gingen we naar de Sint-Suzannakerk in Schaarbeek waar de generale repetitie plaatsvond van het oratorium Heavens. In het Sint-Jan-Berchmanscollege zingt een diverse groep kinderen van 8 tot 14 jaar, vaak uit een kansarme omgeving, onder leiding van Rozemarijn Vanwijnsberghe, bevlogen musicologe, zangeres en dirigente. Rozemarijn zette een heerlijk project op poten met haar eigen koorgroep, maar reikte ook de hand aan binnen- en buitenlandse zangers en groepen om mee te zingen. Ook in aflevering 7 van onze podcast Stemhebbers.

Mensen van diverse afkomst, allemaal met ervaring in armoede, vormen het koor Onze Rijkdom, de tweede stopplaats van Studio Koorvlam. Ze brengen liedjes met zelfgeschreven teksten geïnspireerd door hun bestaan. Eenvoudig, ontroerend, herkenbaar maar ook met een flinke dosis humor. In de derde aflevering is Studio Koorvlam te gast in het asielcentrum van Broechem. We praten, luisteren én zingen samen met de bewoners olv Peter Pazmany.

De verbindende kracht van samen zingen op z'n best! Studio Koorvlam ging op zoek naar warme verhalen over samen zingen.
Terug naar boven