U bent hier

Symposium de stem binnenstebuiten

Op 30 maart 2018 organiseert Evta-Be haar jaarlijkse symposium in Antwerpen, met verschillende lezingen en workshops door internationale stemexperts. Blikvanger is de komst van Prof. Dr. Matthias Echternach, bekend om zijn op MRI gebaseerde analyses van de zang- en spreekstem.

Prof. Dr. Matthias Echternach was jarenlang verbonden aan het ‘Institute for Performing Arts Medicine’ - universiteit van Freiburg, als KNO-arts. Het MRI-onderzoek van de stem, waar hij aan meewerkte, resulteerde in een prachtige dvd: The Voice - Insights into the Physiology of Singing and Speaking. Sinds 2018 is hij hoogleraar voor foniatrie en pediatrische audiologie aan de Universiteit van München. Naast solistische activiteit als tenor, is hij lid van verschillende internationaal erkende vocale ensembles zoals het Kammerchor Stuttgart.
In de voormiddag vinden er 4 lezingen plaats over verschillende onderwerpen, in de namiddag zijn er 2 roterende workshops:

Lezingen

  • Matthias Echternach (D) - De stem vanbinnen, op MRI gebaseerde analyses
  • Sanne Graulund (DK) - Geconnecteerd zingen 
  • Ineke van Doorn (NL) - Zingen van binnen naar buiten: verkennen van de stem, de zanger, het lied
  • Matthias Echternach (D) - De tenor:  een fysiologische kijk

Workshops

  • Sanne Graulund (DK) -  Geconnecteerd zingen
  • Ineke van Doorn (NL) - Improvisatie
     

Praktisch

Locatie: Koninklijk Conservatorium Antwerpen,  Desguinlei 25, 2018 Antwerpen. Evta-Be leden 55€, studenten -26j. 35€, Niet-leden: 90€, studenten -26j. 50€, broodjeslunch inbegrepen. Deadline inschrijvingen: 17 maart. Inschrijven en meer info op de website van Evta-Be.

Meer info

Blikvanger is de komst van Prof. Dr. Matthias Echternach, bekend om zijn op MRI gebaseerde analyses van de zang- en spreekstem.
Terug naar boven