U bent hier

Tegemoetkoming door Semu

Advies

In navolging van Unisono en deAuteurs, laat ook Semu weten dat er een tegemoetkoming mogelijk is tijdens deze coronatijden. Koor&Stem ijverde hiervoor samen met Vlamo en De Federatie. Koren en andere muziekverenigingen liggen momenteel massaal stil en maken bijgevolg een hele periode geen gebruik van hun licentie.

Verschillende amateurkoren en -orkesten hebben een overeenkomst afgesloten met Semu, de beheersvennootschap voor muziekuitgevers, voor het kopiëren van partituren die tijdens repetities en concerten worden gebruikt. Deze amateurkunstenverenigingen mogen door de coronamaatregelen echter momenteel geen activiteiten uitvoeren en zijn dan ook uiteraard fysiek niet in de mogelijkheid om repetities en concerten te laten plaatsvinden.

In navolging van andere beheersvennootschappen, zoals o.a. Unisono en deAuteurs, heeft Semu begrip voor deze uitzonderlijke omstandigheden en kan er een tegemoetkoming afgesproken worden waarbij voor een bepaalde periode geen kosten in rekening worden gebracht. Tevens is een digitale uitbreiding van de licentie voor de muziekverenigingen beschikbaar, zodat eventuele bladmuziek of studiemateriaal ook digitaal aan de leden kan worden bezorgd.

Praktisch

Zijn de activiteiten van jouw muziekvereniging (koor, orkest, …) volledig opgeschort en organiseer je bvb. dus ook geen digitale repetities, concerten of virtual choirs? Neem dan contact op met Semu om een tegemoetkoming af te spreken via office [at] semu.be. Twijfel je of jouw vereniging in aanmerking komt? Neem dan even contact op voor advies met Koor&Stem of - voor de instrumentale ensembles - met Vlamo.
 

Terug naar boven