U bent hier

TENSO Koorwedstrijd 2018

Podiumkans

Festival van Vlaanderen Mechelen en TENSO Network Europe presenteren tijdens Lunalia de tweede editie van de TENSO koorwedstrijd.

Lunalia? Het vroegere stadsfestival ‘Mechelen hoort stemmen’ gaat sinds kort verder onder die naam, maar is nog steeds een feest van de vocale muziek. 

Het festival vindt plaats van 21 april tot 6 mei 2018. Het volledige programma kan je raadplegen via www.lunalia.be. Voor de koorliefhebbers zijn er volgende aanraders: het Kroaats Radio- & Televisiekoor o.l.v. Tomislav Facini zorgt voor een concert met muziek uit Dubrovnik. Het koor wordt tijdens dit concert vergezeld door Musa Horti o.l.v. Peter Dejans, dat vorig jaar de eerste editie van de Tenso koorwedstrijd won. Tijdens een ander concert kun je het vlaggenschip van de Ierse koormuziek aan het werk zien, het Chamber Choir Ireland o.l.v. Paul Hillier. 
 

TENSO koorwedstrijd 2018

Tijdens de tweede editie van de TENSO Koorwedstrijd, op 5 mei 2018, krijgen vijf amateurkoren in Mechelen de kans om een internationale jury van dirigenten, componisten en musicologen te verbluffen met muziek uit de 20ste en 21ste eeuw.
Ze zingen daarbij een hedendaags werk naar keuze en een werk van een componist uit Vlaanderen, beiden a capella met een totale duur van 10 minuten. Elk koor krijgt feedback, maar er is er maar eentje die met de hoofdprijs gaat lopen: een nieuwe compositie geschreven op maat van het koor! Deze wedstrijd is vrij toegankelijk voor het publiek en vindt plaats op 5 mei 2018, 14:00 — 17:00, Kunstencentrum nona, Begijnenstraat 19, Mechelen.

Deelnemen?

Schrijf je in met je koor voor 20 maart 2018 via mechelen@festival.be. Deelnamevoorwaarden zijn:
Bezetting: a cappella kamerkoor, gemengd of gelijkstemmig (max. 36 leden)
Repertoire: één hedendaags werk van een internationale en één van een Vlaamse componist
Duur: maximale duur van werken samen 10 minuten

www.lunalia.be

Stadsfestival Lunalia van 21 april tot 6 mei 2018. TENSO Koorwedstrijd op 5 mei, inschrijven voor 20 maart.