U bent hier

Terugblik presentatieconcerten Roeselare en Gent

Op 2 november en 1 december stelden in totaal 17 koren zich voor voor onze jury. Mooie concertjes, een intens gesprek met de jury, een goed glas achteraf: zo bereiden onze koren zich voor op de World Choir Games!

In Roeselare waren we te gast in De Spil. Met drie koren in de voormiddag en drie in de namiddag had iedereen ruim de tijd om 's middags ook gezellig iets te eten in het Teaterkafee van De Spil. Zowel klassieke koren als koren gespecialiseerd in de lichtere genres, zoals pop en jazz, dienden zich deze dag aan. Bijgevolg was ook de jury een boeiende mengeling van mensen met een gedegen klassieke achtergrond en mensen die hun strepen al lang hebben verdiend in de lichte-muziekwereld. Sabine Haenebalcke, Jo Annemans en Johan de Lombaert werden voor de gelegenheid vervoegd door internationaal jurylid Dr. Ralf Eisenbeiss (Duitsland), mede-oprichter van de World Choir Games en één van de vier artistic directors van INTERKULTUR.

In Gent draaide op 1 december de Miry concertzaal op volle toeren! 11 koren lieten zich horen aan onze jury, ditmaal bestaande uit Marleen de Boo, Florian Heyerick en Maarten van Ingelgem / Sebastiaan van Steenberge. Zij werden bijgestaan door internationaal jurylid Romans Vanags uit Letland, voormalig artistiek leider van de World Choir Games in Riga en momenteel één van de vier artistisc directors van INTERKULTUR.

Alle koren hebben zich schitterend voorgesteld en 7 onder hen hebben zich kunnen plaatsen voor de champions competities. Proficiat!

De laatste presentatieconcerten vinden plaats op 23 februari, in Den Egger in Scherpenheuvel-Zichem. Meer info.

Terug naar boven