U bent hier

Trek je wandelschoenen aan voor 'Gelukkig Zijn'!

Festival

Na de succesvolle editie van vorig jaar lanceert Koor&Stem opnieuw de Gelukkig Zijn koorwandelingen. Ontdek een stukje Vlaanderen en laat je onderweg meeslepen door de prachtige koorklanken. 

Muzikale route doorheen Vlaanderen

Op 25 september 2022 tussen 13.30u en 16.30u kan je op verschillende plaatsen in Vlaanderen deelnemen aan een uitgewerkte wandeling van ongeveer 3,5 km. Onderweg passeer je koren die het beste van zichzelf geven. In Meise, Sint-Martens-Latem, Duffel en Desselgem stippelden we voor jou een muzikale route uit langs verschillende koren. Een win-win situatie voor koren én wandelaars. Koren krijgen de kans om op een laagdrempelige manier op te treden en wandelaars kunnen genieten van muzikale klanken tijdens hun activiteit. Deelnemen is gratis en je hoeft niet in te schrijven.  

Wie, wat, hoe, waar?

14 koren, 1 fanfare en ontelbare mooie plekjes in Vlaanderen staan op de planning. Ben je benieuwd naar de deelnemende koren/verenigingen? Hieronder vind je alle praktische informatie per gemeente. 

Deelnemende koren

Toegankelijkheid troef

Omdat zingen voor iedereen is, zetten we dit jaar extra in op toegankelijkheid. De wandeling in Duffel werd uitgestippeld in samenspraak met een speciaal daarvoor ingerichte klankbordgroep met lokale, sociale spelers. Deze wandeling is niet enkel volledig rolstoel- en buggytoegankelijk, ook rolstoelvriendelijke toiletten en voldoende rustplaatsen werden voorzien. De wandeling vindt plaats op het domein van UPC Duffel en kwam tot stand door meerdere lokale samenwerkingen, waaronder De Loods, de kapel van het klooster, het lokale dienstencentrum en organisaties die zich inzetten voor personen met een fysieke beperking of een psychische kwetsbaarheid. De wandeling start aan de parking van De Loods waar er parkeermogelijkheden zijn voor personen met een beperking.  

Terug naar boven