U bent hier

Tweede aflevering van onze podcast

Koorwereld

Stemhebbers, the sequel. Op 1 april 2000 werd Sebastiaan van Steenberge kapelmeester in de kathedraal van Antwerpen 'en dat was geen grap', zegt hij zelf. Zo'n kapelmeester is verantwoordelijk voor de opleiding van de koorzangers en de koormuziek binnen de kathedraal. 

Alle podcasts

Na meer dan 20 jaar kapelmeesterschap is er veel veranderd en geëvolueerd. Ondertussen is er zelfs een heuse Familia Cathedralis: sinds september kunnen kinderen er van de laatste kleuterklas tot het 4de leerjaar een gratis muziekopleiding volgen. Als componist levert van Steenberge natuurlijk ook een belangrijke bijdrage aan de literatuur voor kinderen en kinderkoor. Van Steenberge vertelt verder over zijn passie voor muziek en liturgie en hoe die combinatie beleefd wordt in de kathedraal, doorspekt met eigen werk. Meer weten over de muziek, een extra playlist met Sebastiaans koormuziek beluisteren? Dat vind je op Koorklank.

De podcast is te beluisteren via onderstaande links. Abonneer je via je favoriete podcast-app, zo krijg je de komende maanden automatisch een melding bij een nieuwe aflevering. Veel luisterplezier met de tweede aflevering van onze podcast Stemhebbers. 

Het is mei en Sebastiaan van Steenberge is Evita's tweede gast in onze podcast Stemhebbers.
Terug naar boven