U bent hier

Uitkijken naar de World Choir Games

Vanaf 9 juni krijgen koren steeds meer mogelijkheden om binnen te repeteren met een grotere groep. Dat wil zeggen dat we nu pas écht kunnen beginnen uitkijken naar de World Choir Games! Benieuwd wat je van 30 oktober tot 7 november allemaal kan verwachten? Want de World Choir Games gaan wel degelijk door en we doen er alles aan om koren een optimale live ervaring aan te bieden!


Live en online

De wedstrijden, vriendschapsconcerten, workshops, galaconcerten, internationale coachings en zelfs een openingsceremonie zal je live kunnen meemaken in tal van concertzalen in Gent en Antwerpen. Daarnaast werken we volop aan een Virtual Village, waar je de live concerten en wedstrijden online kan volgen of herbekijken en zelfs een praatje kan slaan met een koorlid aan de andere kant van de wereld.

Veiligheid voorop

Uiteraard staat jullie veiligheid voorop en doen Koor&Stem en INTERKULTUR er samen alles aan om het evenement in de veiligste omstandigheden te organiseren, conform de op dat moment heersende coronamaatregelen.

Internationale ontmoeting

Corona heeft druk gezet op het internationale karakter van de WCG, maar toch verwachten we nog steeds heel wat buitenlandse koren en zullen er tal van mogelijkheden zijn om hen aan het werk te zien of te ontmoeten.

In de eerste plaats worden de World Choir Games een groot feest voor de Vlaamse en internationale koorwereld. Na een lange periode van radiostilte zullen we laten horen dat we er zijn, dat we met veel zijn en dat we er allen samen ook in uitdagender omstandigheden iets prachtigs kunnen van maken. Iedereen zal geweten hebben dat de koorwereld vol creativiteit en artistieke goesting zit!

Na een lange periode van stilte zullen we laten horen dat we er samen ook in uitdagender omstandigheden iets prachtigs kunnen van maken!

Deadline voor inschrijven: 15 juni

Vergeet het niet! De deadline om je inschrijving te herbevestigen is 15 juni. Je kan tot die datum ook nog wijzingen aanbrengen in je oorspronkelijke inschrijving. Repertoire en aantal zangers kan je nog wijzigen tot 20 augustus.

Raadpleeg onze FAQ

Meer info voor deelnemende koren, vrijwilligers, ... is te raadplegen via de FAQ op de festivalwebsite van de World Choir Games 2021. Voor alle bijkomende vragen kan je ook steeds terecht op info [at] wcg2021.be

Meer op wcg2021.be

Terug naar boven