U bent hier

Vic Nees stierf 10 jaar geleden

Podiumkans

Vic Nees (1936-2013) stierf bijna tien jaar geleden, zijn muziek houden we graag in leven. Dat doen we in 2023 door verschillende acties: een wedstrijd, een repertoiredag en een heuse concertreeks met het Vlaams Radiokoor.

Repertoiredag Vic Nees op 12 maart in Mechelen

Meer info en inschrijven

Tijdens een repertoiredag duiken we in het werk van Vlaanderens populaire componist, dirigent, mentor en columnist. De keuze is niet eenvoudig, er is zoveel mooie muziek die klaarligt om (her)ontdekt te worden. Fragmenten uit de Seven Madrigals, Liedjes voor de Slapelozen, Emmanuel en Three part songs staan zeker op de planning. Ook oefenen we de winnende werken van de compositiewedstrijd Vic Nees in en zoeken we enkele werken uit van collega-componisten.

Deel het podium met het Vlaams Radio Koor

De band met amateurkoren was erg belangrijk voor Nees. Het Vlaams Radiokoor nodigt koren daarom uit samen op een podium te zingen in okt-nov 2023. In Grimbergen Genk, Leuven, Antwerpen en Brussel zullen geselecteerde koren een podiumkans krijgen.

Jouw koor in de Neeskalender?

Opdat Nees' muziek zou blijven klinken, roepen we alle koren op om in 2023, het jaar van zijn overlijden, een werk van Vic te programmeren en ons dat te laten weten. Hoe doe je dat? Zet je concert in de kalender van UitinVlaanderen en tag je concert met KOOR maar ook met NEES. Wij brengen alle initiatieven digitaal samen als één groot eerbetoon. 

Nieuw schrijftalent

Tot slot lanceerden we in 2022 de tweede editie van de Compositiewedstrijd Vic Nees. De winnaars worden in maart 2023 bekend gemaakt. Spannend!

Meer weten over deze initiatieven

Terug naar boven