U bent hier

Voorbereidingen Europa Cantat Junior Gent van start

Internationaal

Het festival Europa Cantat Junior komt in de zomer van 2023 naar Gent, en de voorbereidingen gaan van start: de stuurgroep en het artistieke comité zijn samengesteld en komen in september voor het eerst bijeen. We kijken er naar uit!

Fijn dat we daarbij kunnen rekenen op de enthousiaste medewerking van Marleen Annemans, Marleen De Boo, Hans Helsen, Mariette Effing (NL), Raul Tamar (EE) en Zeynep Eren Kovankaya (TR). Samen vormen zij, met al hun know-how en expertise, het artistiek comité.

De stuurgroep, die de praktische organisatie op zich neemt, zal bestaan uit Jeroen Keymeulen, Jeroen Beckers, Jean Smeets, Loti Piris Niño (BE), Silvija Prockyte (LT), Sonja Greiner (DE) en Marleen Moortgat die voor Koor&Stem festivalcoördinator is en jouw aanspreekpunt.

Europa Cantat Junior

Europa Cantat Junior is een driejaarlijks festival voor kinder- en jeugdkoren. Een 1000-tal jonge deelnemers uit heel Europa en daarbuiten komen samen voor workshops, samenzang, concerten en verbroedering. Al van bij de eerste edities van het festival waren er Vlaamse jeugdkoren aanwezig en die zullen het je vertellen: dit festival moet je aboluut meemaken!

De organisatie van de editie 2023 werd vorig jaar toegekend aan Koor&Stem. We kijken er al naar uit om opnieuw koren en jonge, enthousiaste zangers te mogen ontvangen uit Europa en daarbuiten.

Het festival zal plaatsvinden 5-13 juli 2023, meer informatie volgt later.

Terug naar boven