U bent hier

Ward Swingle Cursus in Ede (NL)

Dirigeren

In Nederland kan je deze zomer deelnemen aan een week voor dirigenten in de lichte muziek: de Ward Swingle Cursus. De editie van dit jaar vindt plaats van 24-28 juli 2023, opnieuw in het Akoesticum in Ede (NL).

De Ward Swingle Cursus is de eerste Nederlandse zomercursus voor dirigenten die zich willen ontwikkelen in de lichte muziek. Onder leiding van Tijs Krammer en Ruben Smits ga je vijf intensieve dagen werken aan je vaardigheden als dirigent. De cursus is bedoeld voor studenten aan het conservatoria en personen die al zo’n studie hebben afgerond, maar ook voor gevorderde amateurs die al een flinke ervaring hebben als koordirigent.

Er wordt gewerkt aan stukken uit de pop en jazz, en daarnaast volgen er uitstapjes naar bijvoorbeeld gospel, wereldmuziek en musical. Met arrangementen van de grootste arrangeurs en bekendste groepen uit de wereld.

De Ward Swingle Cursus wordt gehouden in het Akoesticum in Ede. Een heerlijke plek met volop faciliteiten voor dit soort cursussen. Er is bovendien een fijne concertzaal voor het slotconcert. Het Akoesticum is goed te bereiken met het openbaar vervoer (naast station Ede-Wageningen) en biedt ook mogelijkheden voor overnachting voor wie wil.

Voor meer informatie en inschrijven, zie www.wardswinglecursus.nl

Terug naar boven