U bent hier

Wau bulan verovert nu ook de scholen

Zingen op school

Koor&Stem werd verleden jaar als partner geëngageerd voor de Piano Days 2020. Eén van de activiteiten omvatte op 28 maart een groot pop-up concert op de luchthaven van Zaventem met leerlingen uit de Noordrand van Brussel.

Alternatief 2021

Maar dat kon door corona natuurlijk niet. Dit schooljaar zochten de betrokken partners naar een waardig alternatief. En zo komt het dat de volgende weken schoolkinderen uit GBS De Negensprong (Grimbergen), GBS Rode (Meise) en SBS De Puzzel (Vilvoorde), in totaal bijna 200, uit het vierde, vijfde en zesde leerjaar een filmpje opnemen.

Lied met bewegingen

Docenten Karen Cauwenbergh en Mieke Segers kozen het lied Wau bulan, dat bij koren ook al een zekere populariteit kent. Het lied beschrijft de typische Maleisische vlieger in de vorm van een halve maan. Het lied wordt hier - en ook in de reeds bestaande koorversies gebeurt dat vaak - gekoppeld aan de dansstijl Dikir Barat, waarbij de uitvoerders in rijen op de grond zitten en een choreografie uitvoeren met hand en lichaam.  Uitvoerders worden ook aangemoedigd om nieuwe teksten te verzinnen op de bestaande melodie. Bekijk hier een ander indrukwekkend voorbeeld van de dansstijl op een andere melodie.

#binnenmetbuitenzonder

Omdat we met kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar werkten, werd er binnen mét mondmasker gezongen. Buiten mocht het af. In Vilvoorde namen er ook 2 klassen uit het vierde leerjaar deel: stralende gezichten buiten én binnen, zonder mondmasker.

Partners

Dankzij de zeer gewaardeerde hulp en lokale contacten van de CC's van Vilvoorde, Grimbergen, Meise en de organisatie van Piano Days vonden we opnamelocaties die zowel binnen als buiten aantrekkelijk zijn. Het Belgische weer in combinatie met de geldende coronamaatregelen noopte ons tot organisatorische flexibiliteit. Maar kijk, zo ontdekten we het mooie ruiterijcomplex in het park Drie Fonteinen in Vilvoorde.

Resultaat

Een leuk alternatief voor de scholen, die geen toonmoment, maar heus filmpje kado krijgen. De laatste opnames staan half juni gepland. Kort daarna, voor de zomervakantie, worden de uiteindelijke filmpjes verwacht.

Wau bulan door 5de leerjaar 't Scholeke van Rode
Terug naar boven