U bent hier

Wedstrijdresultaten World Choir Games

Hier vind je alle wedstrijdresultaten. 38 gouden en 36 zilveren diploma's werden er in totaal uitgereikt. 149 koren participeerden aan de virtual competition.

In de World Choir Games kende de jury in de champions competitie 22 gouden en 8 zilveren medailles toe aan de deelnemende koren. 11 koren kregen daarbij ook de titel Champions of the World Choir Games 2021, dat zijn de koren met de hoogste scores in de championsreeksen. In de open competitie reikte de jury in totaal 16 gouden, 28 zilveren en 1 bronzen diploma uit en werden er 11 categoriewinnaars bekend gemaakt. 

Mooie prestaties

En wat een mooie prestaties bij de Vlaamse koren! Zowel Amaranthe olv Johannes Dewilde als jeugdkoor Waelrant olv Marleen De Boo behaalden dubbele wereldtitels in de championscategorie. Amaranthe kreeg met 98,38 de hoogste score van alle deelnemers in alle categorieën toebedeeld. Ook Con Cuore eindigde eerste in de reeks en kreeg als derde Vlaamse koor de titel Champion of the World Choir Games 2021.
Nagenoeg alle deelnemende Vlaamse koren van de champions competitie kregen bovendien een gouden plak en dat wil wat zeggen! Een dikke proficiat ook aan Koriolis, Furiosa en Furiant, Viemaliks, Incantatio en Epiphony. Alle resultaten zijn in bijlage onderaan de pagina te raadplegen.

Ook in de open competitie straffe resultaten. Eindigden allemaal als eerste in hun reeks: Waelrant kinderkoor+, Cantilene, Chamber Choir Flanders, Damesensemble Calorso, A-koor, Kamerkoor Waelrant, Kamerkoor Vialta, Popkoor Muzamies en Zanggroep Just Music. Onmogelijk hier om iederéén bij naam te noemen maar daarom niet minder proficiat gewenst! In bijlage zijn ook deze resultaten in detail te bekijken. 

Je kan de komende dagen nog uitkijken naar compilatiefilmpjes en extra foto's op onze social media en gedurende de hele maand november kan je nog op onze Virtual Village een schat aan koormateriaal herbeluisteren! Voor de wedstrijdoptredens ga je naar de 'competition venue' van de Virtual Village.

Ga naar virtualvillage.be

Terug naar boven