U bent hier

Week van de Amateurkunsten

Amateurkunsten

Wie in zijn vrije tijd tekent, danst, toneelspeelt muziek speelt of zingt, is niet geneigd zichzelf snel 'kunstenaar' te noemen - en toch!

Tijdens de Week van de Amateurkunsten kunnen deze amateurkunstenaars eindelijk eens goed stoefen op zichzelf. In heel Vlaanderen en Brussel worden ze in het zonnetje gezet: van 27 april tot 6 mei kunnen artiesten of artiesten-in-spé voluit proeven van het rijke aanbod aan amateurkunsten in hun buurt. De WAK trapt dit jaar trouwens op 27 april af met het muziekfestival Lokale Helden - lees er hier alles over.

In 2017 gaat de WAK  de hort op onder de noemer 'Kunst Buiten!', en wel in heel wat betekenissen. Het gaat over kunst in de publieke ruimte, naar buiten komen met je kunst, je kunst binnenste buiten halen, maar ook over de plaats van kunst binnen onze samenleving. En een artiest kan altijd buiten de lijntjes kleuren...

Genoeg wijsheden rondgestrooid: jullie willen gewoon weten wat er in de buurt te doen is tijdens de WAK?

Koren Buiten!

Ook heel wat koren en zanggroepen grijpen dan de kans om zichzelf te presenteren, het publiek te verrassen of om misschien wel nieuwe zangers aan te trekken? Een greep uit het aanbod...

Het Hasselts Acapellakoor, het gospelkoor Sonore, het Piuskoor Hoogstraten, popkoor Ioca en vele anderen houden een open koorrepetitie.
Amici Cantores neemt deel aan Lede Creatief.
Drie Zoerselse koren slaan de handen in elkaar en trakteren het publiek ons op een tuinconcert.
Wil je eens onderzoeken of zingen iets voor jou is? Kom dan naar een initiatieworkshop olv Evi Bex. Indien je wil, kan je nadien een liedje meezingen met popkoor Vocalicious.

www.wak.be/kalender

 

Eindelijk kunnen amateurkunstenaars eens goed stoefen op zichzelf! Ook heel wat koren nemen deel tussen 27 april en 2 mei 2018.