U bent hier

Wie are the champions?

Podiumkans

Alle koren zijn welkom om zich voor te bereiden op de World Choir Games en zich daar van hun beste kant te laten zien. Voor de open competities worden er geen voorselecties gedaan. Voor de champions competities moet je net dat ietsje meer in je mars hebben. Hoe weet je of je mag meedoen in de champions competities?


Wie kan instappen in de champions competities?

  • koren met (inter)nationale wedstrijdervaring sinds 2015: koren die een 1e, 2e of 3e prijs haalden in nationale of internationale koorcompetities of ergens een evaluatie ontvingen die hiermee vergelijkbaar is 
  • koren die in de top 500 staan van de MUSICA MUNDI wereldranglijst (lijst via Interkultur.com)
  • koren die een gouden medaille behaalden op de World Choir Games sinds 2015
  • koren die een gouden diploma haalden op één van de MUSICA MUNDI koorwedstrijden sinds 2015
  • koren die op een vorig INTERKULTUR event een aanbevelingsbrief ontvingen
  • koren die tijdens een presentatieconcert van Koor&Stem van de jury een kwalificatie-certificaat ontvingen

Wie nog?

  • kinder- en jeugdkoren die sinds 2015 op het Europese Muziekfestival voor de Jeugd een 1e prijs cum laude behaalden 
  • koren die sinds 2015 werden toegelaten tot de Internationale Koorwedstrijd Vlaanderen, omdat deze wedstrijd zelf al een strenge preselectie doorvoert.

Geen wedstrijdervaring maar wel ambitie? Kom naar een presentatieconcert in juni, oktober of december 2019!

Geen wedstrijdervaring maar wel ambitie?

Kom dan zeker naar één van de presentatieconcerten van Koor&Stem in juni, oktober of december van 2019. In de jury van die concerten zal telkens een artistiek verantwoordelijke van INTERKULTUR aanwezig zijn, die koren tips kan geven over het voorbereiden op de World Choir Games, maar die koren ook een kwalificatie-certificaat mag uitreiken dat toegang geeft tot de champions competities.

Data en locaties presentatieconcerten
Over de World Choir Games

Je hoeft niet te wachten op de kwalificatie op een geplande wedstrijd of een presentatieconcert voor je je kan inschrijven voor de World Choir Games. Speel op safe en schrijf in in de open categorie, maar geef al repertoire op die voldoet aan de vereisten van de champions competitie. Je wordt dan later omgeschakeld. Of schrijf je al in in de champions competitie en noteer duidelijk wanneer je je zult voorstellen voor de kwalificatie, maar hou er rekening mee dat je weer moet omschakelen naar de open categorie als je de kwalificatie niet haalt.

 

De open competities van de World Choir Games hebben geen voorselectie, maar de champions competities hebben dat wel. Hoe kan je meedoen?
Terug naar boven