U bent hier

Winnaars eerste compositiewedstrijd Vic Nees bekend

Internationaal

Op zondag 3 mei kwam via videoconferentie de jury samen voor de eerste editie van de Compositiewedstrijd Vic Nees. De jury bestond uit Sabine Haenebalcke (voorzitter), Bernie Sherlock (Ierland), Ludo Claesen en Robert Sund (Zweden).

Bekijk video

Deelnemers mochten tot 20 april composities insturen in 2 categorieën. We ontvingen in totaal 25 inzendingen, 6 in de categorie conservatorium, 19 vanuit het DKO. De jury koos een winnaar in beide categorieën. De winnende werken publiceren we op Koorklank en op het Engelstalige luik Choral Music from Flanders. 

De jury was heel positief over de kwaliteit van de inzendingen en besloot om naast een eerste prijs in elke categorie ook een tweede en een derde prijs toe te kennen. De tweede prijzen krijgen publicatie op Koorklank. Lara Denies, student compositie aan het conservatorium Antwerpen bij Wim Henderickx, eindigde als eerste in haar categorie. In de categorie DKO was dat Stijn Dierckx.

Lara Denies, student compositie aan het conservatorium Antwerpen, eindigde als eerste in haar categorie. In de categorie DKO was dat Stijn Dierckx.

En we kunnen nu al aankondigen dat er naar aanleiding van de uitgestelde editie van de World Choir Games een tweede editie van de Compositiewedstrijd Vic Nees zal worden gehouden in 2021. Meer info hierover volgt in het najaar. Beide winnende werken zijn nu te bekijken én te downloaden op Koorklank en op het Engelstalige luik Choral Music from Flanders. 

De Compositiewedstrijd Vic Nees is een realisatie van Koor&Stem, ComAV, het Vlaams Radiokoor en het Europees Muziekfestival voor de Jeugd en kwam tot stand dankzij de steun van Sabam for Culture.

 

Ga naar Koorklank.be

 

Terug naar boven