U bent hier

Winnaars tweede editie Vic Nees Compositiewedstrijd zijn bekend!

De winnaars van de tweede editie van de Vic Nees Compositiewedstrijd zijn bekend! De Nederlandse José Retra behaalde de eerste prijs met Le Secret voor vrouwenkoor en piano. Mæñawídha van Maxime Godfrind eindigde als tweede. In de categorie DKO won Stijn Dierckx voor de tweede maal en Marcel Ponseele's eindigde met De Grens op een mooie tweede plaats. 

Op vrijdag 17 februari kwam de jury voor de tweede editie van de Compositiewedstrijd Vic Nees samen. Die bestond deze editie uit Geert Hendrix (dirigent), Alain De Ley (componist, VRK), Jan Van Damme (componist, afgevaardigde ComAV) en Maria Guinand (dirigente, Venezuela).

35 inzendingen in 2 categorieën

Deelnemers mochten tot 16 december composities insturen in 2 categorieën. We ontvingen in totaal 35 inzendingen die anoniem aan de jury werden bezorgd: 16 in de categorie conservatorium, 19 vanuit het DKO. We zijn verheugd vast te stellen dat onze tweede editie van de compositiewedstrijd 10 deelnemers meer telt dan de eerste. De jury koos een winnaar in beide categorieën. De winnende werken publiceren we op Koorklank en op het Engelstalige luik Choral Music from Flanders. 

Ontdek de werken op Koorklank.be

De Compositiewedstrijd Vic Nees is een realisatie van Koor&Stem, ComAV, het Vlaams Radiokoor en het Europees Muziekfestival voor de Jeugd. De wedstrijd wordt vanaf 2023 tweejaarlijks georganiseerd. De volgende oproep tot deelname volgt in juni 2024 met bekendmaking van de winnaars in maart 2025.

Terug naar boven