U bent hier

Word jij één van de zes?

Podiumkans

VRT en RTBF zoeken 6 studenten hoger onderwijs met een grondige kennis van klassieke muziek en een passie voor zang die de Koningin Elisabethwedstrijd 2018 van nabij willen volgen.

deZES|lesSIX is een jongerenpanel van 3 Nederlandstalige en 3 Franstalige studenten tussen 18 en 25 jaar. Zij volgen de Koningin Elisabethwedstrijd tijdens de eerste ronde, de halve finale en de finale en brengen verslag uit op radio, televisie en sociale media. Tijdens de finaleavonden wikken en wegen zij de kandidaten vanuit hun loge in Bozar en stellen zij hun eigen(wijze) ranking live voor op televisie. Na afloop van de wedstrijd stellen zij een cd samen met hun favorieten uit de halve finale en de finale. Deze cd maakt deel uit van de officiële wedstrijdbox.

Een rollercoaster

Op vrijdag 20 april trappen deZES|lesSIX hun media-avontuur af met een kennismaking in Flagey. Daarna volgt de loting op 27 april, de voorronde op 1 en 2 mei, de halve finale op 4 en 5 mei, de finale op 10, 11 en 12 mei. Een rollercoaster, een bad in klassieke muziek, zang en opera. Maar er is nog zoveel meer: een ontmoeting met koningin Mathilde in de koninklijke loge, een blik achter de schermen van de wedstrijd én van televisie, radio, … interessante gesprekken met boeiende mensen, met de jury, met kandidaten, met presentatoren, …

Het spreekt voor zich dat zélf zingen, hetzij in een koor, hetzij als solist(e) een absoluut pluspunt is.

Iets voor jou?

Ben jij bedreven in social media en ben jij communicatief? Volg jij de Koningin Elisabethwedstrijd?  Zing jij alle opera-aria’s op de radio vrolijk mee, volg jij privé-zangles of zing jij in een (amateur)koor? Volg jij hoger onderwijs aan een Conservatorium, hogeschool of universiteit en kan jij je makkelijk vrij maken tussen vrijdag 20 april en zaterdag 12 mei 2018?Heb jij voldoende kennis over klassieke muziek en zang om een persoonlijke en onderbouwde mening te vormen over de kandidaten? Ben jij tussen de 18 en 25 jaar en wilde je altijd al weten hoe het er achter de schermen van zo’n wedstrijd aan toe gaat?

Zin gekregen? Of heb je nog vragen? Stuur dan vóór 14 maart 2018 een mail met je gsm-nummer, foto, cv en een filmpje (max. 1 minuut) met jouw motivatie naar deZESlesSIX [at] vrt.be.

www.canvas.be

Ben jij tussen de 18 en 25 jaar en wilde je altijd al weten hoe het er achter de schermen van de Koningin Elisabethwedstrijd aan toe gaat?
Terug naar boven